Da se naježiš

Pozajmila šminku od drugarice i postala invalid: Tragična sudbina mlade mame (27)!

Preko četkice za šminkanje stafilokok joj je ušao u telo i napao kičmu
Medicina
00:52h Autor:
Pozajmila šminku od drugarice i postala invalid: Tragična sudbina mlade mame (27)!
Foto: Shutterstock

Mlada majka Džo Gilhrist (27) ostaće invalid do kraja života jer je pokupila infekciju preko četkice za šminkanje koju je pozajmila od najbolje prijateljice kako bi prikrila bubuljicu. Stafilokok joj je ušao u telo i napao kičmu. Odvedena je na lečenje u australijsku bolnicu Brisbane's Princess Alexandra, a lekari od tada pokušavaju da izbace bakteriju iz njenog tela.

Recept star 12 vekova: Prirodna mešavina leči najotporniju bakteriju!

"Počelo je laganim bolom u leđima, mislila sam da je to od lošeg držanja, ali nastavilo je da se pogoršava. Bol je postao neizdrživ i nikakav lek nije pomagao. Zaista sam mislila da ću umreti, bol je bio jači od porođajnog", rekla je Džo Gilhrist za britanski Daily Mail.

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Njeno telo počelo je da odumire - najpre je izgubila osećaj u nogama.

"Rekli su da će se gubitak osećaja pojačati sve do mojih ramena i grudi i da će morati da me stave u indukovanu komu nakon čega ću morati da učim kako ponovo da dišem", dodala je Džo. Po dolasku u bolnicu je operisana, a nakon što se probudila otkrila je da je pokupila opasnu bolničku bakteriju MRSA, zlatni stafilokok otporan na antibiotike.

"Jedino što smo uspeli da zaključimo jeste da sam se zarazila preko četkice za šminkanje. Moja prijateljica od koje sam koristila četkicu imala je infekciju na licu. Uvek smo je delile, nisam mogla ni da zamislim šta će se dogoditi", zaključila je Gilhristova.

Ne smete da ih zanemarite: 7 iznenađujućih znakova koji otkrivaju da ste bolesni!

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs