Ukras svake žene

Prirodne grudi ili silikonske? Evo kako da otkrijete razliku!

Usavršavanje implantanata zaslužno je za sve manje razlike između pravih i silikonskih grudi, ali stručnjaci navode da se one ipak po nekim stvarima razlikuju
Lepi & Zdravi
00:24h Autor:
Prirodne grudi ili silikonske? Evo kako da otkrijete razliku!
Foto: Shutterstock

Velike grudi su vekovima jedan od poželjnijih ženskih atributa i ultimativni simbol seksualnosti. Napredak plastične hirurgije kao i snižavanje cena takvih zahvata rezultovali su sve većim brojem žena koje se odlučuju za silikone kako bi izgledale poželjnije ili se rešile kompleksa.

Usavršavanje silikonskih implantanata zaslužno je za sve manje razlike između prirodnih i "veštačkih" grudi, ali stručnjaci navode da se one ipak po nekim stvarima razlikuju.

Sa 23 godine zavisna od silikona: Tri puta uvećavala grudi i neće se zaustaviti! (FOTO)

1. Tvrdoća

Prirodne grudi se sastoje od masnog tkiva zbog čega se povećanjem telesne težine one obično povećavaju, a to je razlog i zbog kojeg punije žene obično imaju veće grudi. Masno tkivo je na pipkanje meko, pa može lako da se pritiska, dok je kod implantanata tkivo tvrđe, naročito kod samih silikona. Postoje i mogućnosti stavljanja filera s fiziološkim rastvorom, zbog koje je tkivo nešto mekše, ali i dalje se razlike vide.

2. Silikonske su blizu

Ženske grudi su u proseku jedna od druge razmaknute od pet do sedam centimetara, a u slučaju prirodnih krupnijih grudi, ta razlika može da bude i veća. Kod ugradnje silikona, razlika gotovo u potpunosti nestaje, pa grudi gotovo da se dodiruju.

Majka dvoje dece: Ponosna vlasnica najvećih silikonskih grudi u Britaniji! (VIDEO)

3. Poskakuju ili ne

Prirodne grudi se pomeraju pri svakom pokretu žene, iako dobar grudnjak fiksira i smanjuje te pokrete. Ipak, ako je reč o pravim grudima, one uvek poskakuju kod većih kretnji, kao kod trčanja. Silikonske grudi ne poskakuju - one su u potpunosti fiksirane, pa se i bez grudnjaka neće naginjati, čak ni da žena visi naopačke, a kamo li ako leži na boku.

4. I sam oblik govori

Najčešći prirodni oblik grudi nije obli, već imaju oblik suza. Upravo je savršeni okrugli oblik koji podseća na dinje jedan od najboljih pokazatelja da je reč o silikonskim grudima.

Kako se grudi menjaju tokom života: Od bola tokom menstruacije, do opuštenosti u menopauzi

5. Gde to stoje grudi

Ženske grudi su postavljane u visini pazuha, a u zavisnosti od njihove veličine, kao i trudnoće i dojenja, neminovno je spuštanje i do 10 cm tokom godina. Kod estetskih zahvata grudi se postavljaju više, tako da dekolte gotovo počinje pri samom dnu vrata.

6. Da li se skriva ožiljak

Nijednu operaciju grudi nije moguće izvesti bez ožiljka, a on se najčešće skriva u obliku horizontalne crte na donjoj strani grudi, ili u pazušnoj jami u obliku vertikalnog zareza od četiri do pet centimetara.

Pravilna nega protiv starenja: Lice nije jedino kritično područje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs