Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj ćeliji. Razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čiji povećani nivo u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih sudova. Pretećoj masnoći moguće je suprostaviti se uz pomoć pametnog odabira namirnica, svakodnevno konzumiranih koje holesterol dovode u red.
Sačuvajte svoje zdravlje: Sve što morate da znate o holesterolu!
Grejpfrut je apsolutni pobednik kada je reč o borbi s lošim holesterolom jer osim visokog nivoa vitamina C sadrži i pektin, vlakna koja snižavaju holesterol i štite krvne sudove od začepljenja.
U stopu ga prati celer, čije dve stabljike dnevno su dovoljne da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pri tome je njegova najbitnija uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline, čime se uklanjaju i loše masnoće.
Sastojci: 1 grejpfrut, 2 stabljike celera, vezica peršuna, ¼ limuna, 3 komada đumbira
Priprema:
Savet: Pripremljeni sveži sok najbolje je da konzumirate pre ručka, što ostavlja dovoljno vremena da telo apsorbuje sve sastojke i aktivira njihovo delovanje.
Tradicionalni lek Amiša: Sprečava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak!