Istraživanje

Najbolji način da se zaštitite od gripa: Izbegavajte prijatelje i ostanite kod kuće!

Ova metoda se pokazala veoma efikasnom u suzbijanju bolesti, ističu kalifornijski stručnjaci koji su konstatovali da osobe koje u vreme gripa ostaju što više kod kuće imaju najmanje šanse da se zaraze
Medicina
13:56h Autor:
Najbolji način da se zaštitite od gripa: Izbegavajte prijatelje i ostanite kod kuće!
Foto: Thinkstock

Ove godine, zbog brojnih mutacija virusa, vakcina protiv gripa neće biti naročito efikasna - moći će da smanji opasnost od zaraze za samo 23 odsto, smatraju američke sanitarne službe.

Eliksir zdravlja koji sprečava grip, leči upale i artritis: Napravite sami srebrnu vodu! (VIDEO)

Za istraživače Univerziteta Kalifornija Dejvis, koji su se pozabavili ovim problemom, postoji jedan veoma jednostavan način da se zaštitimo od gripa, a to je "društvena distanca". Drugim rečima, treba izbegavati prijatelje i ostati kod kuće u toplom.

Prema pisanju sajta Inquisitr, naučnici su poručili podatke o epidemiji gripa koja je 2009. zadesila Meksiko. Kako bi sprečila širenje virusa, meksička vlada je naredila zatvaranje muzeja, pozorišta, prodavnica i škola. Takođe je savetovala stanovnicima da izbegavaju rukovanje i ljubljenje.

Ova metoda se pokazala veoma efikasnom u suzbijanju bolesti, ističu kalifornijski stručnjaci koji su konstatovali da osobe koje u vreme gripa ostaju što više kod kuće imaju najmanje šanse da se zaraze.

A koje namirnice pogoršavaju prehladu saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs