Stručnjaci uzbuđeni i ohrabreni

Veliki pomak u medicini: Nakon pune tri decenije otkriven novi, potpuno drugačiji antibiotik!

Naučnici veruju da bi pomoću teiksobaktina mogle da se leče opasne, za sada neizlečive infekcije, uključujući i tuberkulozu koja je otporna na sve postojeće antibiotike
Medicina
09:58h Autor:
Veliki pomak u medicini: Nakon pune tri decenije otkriven novi, potpuno drugačiji antibiotik!
Foto: Thinkstock

Nakon trideset dugih godina, naučnici sa Univerziteta u Bostonu otkrili su novi antibiotik! Oni veruju da je novi lek bolji od postojećih i da ima potencijal da bude vrlo delotvoran u lečenju fatalnih infekcija.

OVDE pročitajte šokantne činjenice o antibioticima - Izazivaju gojaznost i teške bolesti!

Novi lek nosi ime teiksobaktin, a laboratorijska istraživanja pokazala su da brzo ubija bakterije i da nema neželjenih dejstava.

Zbog činjenice da bakterije brzo postaju otpone na antibiotike se i čekalo pune tri decenije, ali naučnici uveravaju da teiksobaktin deluje drugačije od drugih i ne očekuju pojavu otpornosti.

Kako sprečiti, prepoznati i lečiti vaginalne infekcije, saznajte OVDE - Rešite ih se na prirodan način!

Takođe, stručnjaci veruju da bi novi antibiotik mogao da napravi pravu revoluciju u oblasti medicine, jer se u poslednje vreme suočavamo sa superbakterijama koje izazivaju smrtonosne infekcije i ne mogu se lečiti, a mogao bi da napravi i veliki pomak u lečenju tuberkuloze.

Očekuje se da ispitivanja na ljudima počnu tokom naredne dve godine, a u širokoj upotrebi mogao bi da se nađe za 10 godina.

OVDE otkrijte kojih 6 prirodnih antibiotika možete pronaći u svojoj kuhinji - Zlu ne trebalo!

Zbog ovog otkrića naučnici su uzbuđeni i ističu da bi u budućnosti lako moglo doći do otkrivanja cele generacije, potpuno drugačijih antibiotika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs