Korisni saveti

Narodna medicina: Za jedan dan izlečite curenje i zapušenost nosa!

Povratiti normalno disanje je važan korak u lečenju prehlade. Ako se budete pridržavali sledećih uputstava, to možete da učinite u toku jednog do dva dana kod svoje kuće
Medicina 01.11.2014. - 15:27h Autor: uspesnazena.com
Foto: Thinkstock

Zapušen nos i curenje su prvi simptom prehlade. Sam nedostatak nosnog disanja stvara nam najviše smetnji. Kao rezultat, dišemo kroz usta, što dovodi do suvog grla i kašlja. Istovremeno nedostatak kiseonika izaziva glavobolju, loše raspoloženje, razdražljivost.

 

Biće dobro, ako počnete lečenje odmah, čim to primetite. U ovom slučaju izlečenje će biti jednostavno i veoma brzo. Povratiti normalno disanje je važan korak u lečenju prehlade i to možete da uradite kod svoje kuće.
Ako se budete pridržavali sledećih uputstava, to možete da učinite u toku jednog do dva dana.

 

Kako eterična ulja pomažu protiv prehlade i upale sinusa saznajte OVDE.

 

Kod prvih simptoma curenja nosa, efikasna su ispiranja. Korist ispiranja je u tome što pomaže uklanjanju suvišnog sekreta koji sadrži patogenu mikrofloru.

 

Za ovaj postupak treba pripremiti slani rastvor, na 500 ml vode – 1 kafenu kašičicu morske (ili kuhinjske) soli. U vruću vodu sipajte so, promešajte i sačekajte da se voda prohladi do 34-36 °C. Izduvajte nos i započnite proceduru: stanite iznad lavaboa, nagnite se napred, glavu nagnite na stranu i počnite da nalivate slani rastvor u jednu nozdrvu. Posle promenite stranu i tako dok ne iskoristite sav rastvor. Slanu vodu možete sipati uz pomoć neke posude, flašice ili velikog šprica bez igle. Kad vodu sipate u jednu nozdrvu, voda se iz druge izliva. Ne postoji neprijatnost, čak ni za decu. Ova procedura je veoma efikasna. Ako je budete ponavljali na svaka 2-3 sata u toku dana, sutradan ćete zaboraviti da ste uopšte imali problem zapušenog nosa.

 

Kako da kombuhom ojačate imunitet saznajte OVDE.

 

Ako kod prvih simptoma curenja nosa stavite jod na nozdrve i između obrva, do ujutro ćete zaboraviti na ovaj problem. Uzmite štapić za nos i umočite ga u povidon jod i stavljajte tačkice na nozdrve i jednu između obrva. Ova metoda je efikasna i kod zapuštenog curenja nosa. Pimenjuje se svako veče, pred spavanje 5 dana zaredom. Korisna je kako za decu, tako i za odrasle.

 

Odlično narodno sredstvo protiv zapušenosti nosa su obična kokošija jaja. Za to treba obariti dva jaja, umotati debelom krpom i vruća jaja staviti sa obe strane nosa. Preporučuje se da zagrevate sinuse na ovakav način 15 minuta, nekoliko puta dnevno. Osetićete olakšanje, već posle prvih minuta zagrevanja. Kaže se da je jaje u stanju da "izvuče" bolest iz čoveka. Međutim, nije preporučljivo konzumirati jaja posle zagrevanja nosa. Na način možete da stavljate zagrejanu so, umotanu u maramicu. Tako se so može koristiti nekoliko puta.

 

Imunitet možete da ojačate ehinaceom, OVDE saznajte kako.

 

Kod curenja nosa, veoma je efikasna sledeća mešavina: sveže ceđenom soku od šargarepe dodajte suncokretovo ili maslinovo ulje u odnosu 1:1, i promešajte. Dobijenu smesu kapajte u svaku nozdrvu po nekoliko kapi, 6-8 puta dnevno. Ovo je veoma efikasno sredstvo za decu i odrasle. Treba da se koristi samo sveže isceđen sok od šargarepe.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs