Isprobajte

Izlečite prehladu za jedan dan: Prirodni recept koji pomaže svima!

Nema potrebe da pijete lekove, samo sledite ove korake
Saveti stručnjaka
18:36h Autor:
Izlečite prehladu za jedan dan: Prirodni recept koji pomaže svima!
Foto: Thinkstock

Prehlada i grip spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proleće i jesen. Ako osećate da ćete se razboleti morate odmah početi da preuzimate neophodne mere.

Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je da se spreči razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.

Ova tri jednostavna, ali efikasna i proverena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i spečiti napredovanje bolesti:

1. Ovaj napitak je prirodna zamena za popularne lekove protiv gripa, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku

Ako osećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće:

U 1,5 litar prokuvane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu.

Po želji mozete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

Očistite sinuse palcem i jezikom: Drastično olakšanje za 20 sekudi!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept:

Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mlevenog bibera i 1 kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.

3. I treći, provereni recept, koji sam takođe isprobala na sebi i koji je 100% efikasan.

Poznati lek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom.

Ne može se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna!

Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) naspite u šerpicu i ugrejte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet.

Moram reći da je ova smesa ima prilično neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kašlja deluje veoma efikasno.

Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, poseduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma.

Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda lečenja početnih simptoma prehlada i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.

U sva ova tri slučaja možete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs