Deluje

8 neobičnih metoda za oslobađanje od stresa: Smirićete se za minut!

Pokušajte i osetićete olakšanje veoma brzo
Zanimljivosti
10:48h Autor:
Foto: Thinkstock

Misli beže, koncentracija opada, napetost raste, osećate unutrašnju neprijatnost, paniku – to su oni, tipični simptomi stresa, koji nas izbacuju iz ravnoteže.

Šta raditi? Naučiti – upravljati stresom, jer to pomaže, ne samo da se vratite u formu, nego i da eliminišete bolest, i čak, usporite proces starenja.

1. Češalj.

U toku radnog dana, provedenog ispred monitora, mimična muskulatura postaje veoma napeta, tako da glava postaje veoma teška i počinje da boli. Jedan od načina izbegavanja stresa – češljanje kose u trajanju 10-15 minuta.

Ukusna hrana – efikasni antistres doping. Sačuvati dobro raspoloženje, osloboditi se stresa pomaže masna riba, koja sadrži omega-3 masne kiseline, veoma korisne za nervni sistem. Ako ne volite ribu, pojedite sladoled ili bananu. Ove namirnice su bolje od antideprisiva.

7 tajni ljudi koji nikada nisu bolesni: Navike koje treba usvojiti što pre!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Istrljajte dlanove.

Još jedan način da se ublaži napetost i izbegne stres. Potrebno je svom snagom protrljati dlan o dlan, dok dlanovi ne postanu vrući. Takođe je korisno i protrljati uši. Na taj način, brzo ćete se vratiti i fokusirati na posao.

4. Isprati konflikte i stresove.

Izboriti se sa negativnom emocijom pomaže 15-minutno tuširanje. Stanite ispod toplog mlaza vode, tako da on masira glavu i ramena. Ubrzo ćete osetiti kako voda odnosi sa sobom sve nepotrebno.

5. Boje.

Psiholozi su otkrili da oslikavanje bojanke u roku od 2-3 minuta u periodima pojačanog stresa petostruko povećava verovatnoću da se svi poslovi završe na vreme.

Rešite se stresa za 5 minuta: Posle ovoga srce normalno kuca, mozak pravilno razmišlja!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Čaj sa hibiskusom.

Nagomilavanjem radikala čovek ima osećaj panike i anksioznosti-karakteristike stresnog stanja. Hibiskus ne daje radikalima gomilanje, kao da i h razvodnjava, i na taj način pomaže oslobađanju od stresa, ne izazivajući u vama malaksalost.

7. Spremanje.

Razvrstavanje stvari na svoja mesta pomaže da se fokusirate i organizujete misli. Sem toga, uredne police, ladlice, fioke, ormari, daju pozitivan psihološki efekat – spoljašnja uređenost i organizovanost nesvesno se prenosi na sopstven život.

8. Ples.

Obavezno plešite kod kuće. Ritmički pokreti uz muziku idlično pomažu eliminisanju stresa. Osim toga, ples doživljavamo kao zabavu, za razliku od sličnih vežbi u fitnes klubu.

Zašto je profesor studentima kuvao kafu: Lekcija koju će pamtiti za života!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...