SADA JE PRIHVATILA DIJAGNOZU

ISPOVEST ŽENE (38) KOJA JE PROŠLA KROZ RANU MENOPAUZU SA 17 GODINA: Mesecima sam se zaključavala u sobu i tugovala!

Neredovne ciklus je primetila u srednjoj školi, a rana menopauza ustanovljena joj je u ranim dvadesetim

Medicina
12:24h Autor:
ISPOVEST ŽENE (38) KOJA JE PROŠLA KROZ RANU MENOPAUZU SA 17 GODINA: Mesecima sam se zaključavala u sobu i tugovala!
Foto: Shutterstock

Ana Timson (38) iz grada Varvik u Velikoj Britaniji prošla je kroz ranu menopauzu sa samo 17 godina, kada je osetila prve simptome neredovne menstruacije i nalete vrućine.

Ona je otkrila da je u školskoj učionici često stajala pored prozora jer je vrućina bila neizdrživa, ali da je konačno pobedila to stanje, piše DailyMail.

Kako kaže, u početku joj je dijagnostifikovan visok nivo hormona FSH pa je morala da pije pilule kako bi simptomi nestali.

Međutim, u 21. godini simptomi su se vratili, nakon čega joj je dijagnostifikovana menopauza.

Bila je slomljena od bola saznanjem da neće moći da ima decu prirodnim putem. U sebi se pitala zašto se to dogodilo?

S obzirom na to da je tada imala dečka, bila je zabrinuta kakva će biti njena budućnost.

" Imala sam nalete vrućine kao žena od 50 godina, a bila sam srednjoškolka. Kasnije, kad sam saznala da sam u menopauzi, bila sam studentkinja Nisam razmišljala o deci, ali sama pomisao da nikad neću postati majka bila je poražavajuća. Osećala sam se kao da mi je neko ‘oteo’ budućnost", kaže Ana i dodaje:

"Mesecima sam se zaključavala u sobu i tugovala. Bila sam u potpunom šoku i nisam želela da razgovaram o tome jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi koji bi o tome pričali.

Zahvaljujući terapiji, “prikrili” su se simptomi, a pre osam godina upoznala je sadašnjeg supruga Rasela (32) i s njim počela da razgovarala o osnivanju porodice.

"Srećna sam što sam pronašla nekoga ko je prihvatio moju dijagnozu. Čak mi je i sestra ponudila da mi da jajnu ćeliju, ali korona je sve stavila na čekanje. Shvatili smo da smo srećni i bez dece, ali možda se vremenom i predomislimo i odemo na vantelesnu oplodnju iliusvojimo dete", zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs