Zdravlje

NEREDOVNI CIKLUSI: Saznajte zašto do njih dolazi i na koji način mogu da se normalizuju!

Neredovnim ciklusom se smatra kada on izostane, varira svakog meseca, traje kraće od 24 ili duže od 38 dana.

Online kupovina, Hangar, Universal Food, Folinomel, Jajnici, Miomi, Ciste, Policistični jajnici, Insulinska rezistencija, Bol, Žena, Zdravlje.

Lepi & Zdravi
Autor:
NEREDOVNI CIKLUSI: Saznajte zašto do njih dolazi i na koji način mogu da se normalizuju!
Foto: Profimedia

Može da se javi iz nekog potpunog bezazlenog razloga, može da ukaže na neke prirodne promene u ženskom telu kao što su trudnoća ili menopauza, a može biti i izazvan nekim hormonskim poremećajem.

Šta je to što može da pomogne u rešavanju ovog problema?

Bitno je da se hranite što zdravije – potrebno je izbaciti gazirane sokove, kao i voćne (ručno ceđene slobodno možete, ali u ograničenim količinama), slatkiše svesti na minimum – ne morate ih se odreći, zamenite ih sa zdravijom varijantom, čokoladom sa 85% kakaa, ili sa zaslađivačem kao što je stevia. Uvek možete uzeti šaku bobičastog voća i pomešati sa šoljom jogurta. Izbacite beli hleb, belo brašno, i okrenite se zdravijim varijantama – sada je izbor veći i mogu se naći odgovarajuće zamene po pristupačnim cenama. Jedite što više zelenog povrća, cveklu i šargarepu sirove, krompir i pirinač ređe, u manjim količinama.

  1. Fizička aktivnost

Kod fizičke aktivnosti je najbitnije da je imate. Bilo koju! Ali svakodnevno. Šetnja od 30 minuta dnevno je sasvim dovoljna, čak i preporučljiva. Dobra je za organizam, metabolizam, kičmu, mozak. Umesto da idete autobusom celim putem, siđite ranije i idite 2-3 stanice pešaka. Iskoristite svaki momenat koji vam se pruži da hodate. Izađite na vazduh posle ručka i napravite 5 krugova oko zgrade, ili se prošetajte po kraju. Posle obroka će vam to dodatno prijati i organizam će vam biti zahvalan.

  1. Dijetetski suplemenet

Kod izbora dijetetskog sumplementa važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari – da li je potpuno prirodan, da li je ispitan, da li ima odobrenje Ministarstva zdravlja, da li može da izazove neke nuspojave i uvek možete da pogledate po internetu utiske korisnika. Jedan od suplemenata koji se ističe u ovoj branši jeste Folinomel. Korisnice širom sveta imaju izuzetno pozitivne utiske i komentare na njegovu delotvornost.

Folinomel, hangar
foto: Promo

Proizvod je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije (rešenje br. 9051/2016 od 20.05.2016. godine).

Folinomel u sebi sadrži pravu kombinaciju mioinozitola, melatonina, kao i folnu kiselinu, i kao takav se može bezbedno primenjivati kod terapije u regulisanju menstrualnih ciklusa, lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, kod pacijenata sa hroničnom dispneom, kod pacijenata sa PCOS (sindrom policističnih jajnika), kao i sa problemom mioma.

Folinomel:

  • Reguliše menstrualne cikluse
  • Promoviše ovulaciju
  • Pospešuje kvalitet jajnih ćelija kao i njihov broj
  • Smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa u trudnoći
  • Snižava insulin i glukozu
  • Snižava holesterol
  • Snižava upalu
  • Rešava problem mioma na materici
  • Rešava problem nervoze kao i prekomerne težine
  • Smanjuje potrebu za određenim namirnicama

Ukoliko rešite da pobedite ove hormonske tegobe prirodnim putem i poboljšate svoje zdravlje, Folinomel možete naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana, po ceni 2.990 rsd za 20 kesica. * Dostava je besplatna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs