PRIRODNO REŠENJE

Ovo je jedini način da se trajno rešite bolova u zglobovima, tvrdi dr Mark: Metoda koja provereno deluje!

Ako patite od bolova u zglobovima saveti ovog doktora će biti dragoceni. Na ovaj način obnovićete hrskavicu i rešiti se trajno svih tegoba

Medicina
11:55h Autor:
Ovo je jedini način da se trajno rešite bolova u zglobovima, tvrdi dr Mark: Metoda koja provereno deluje!
Foto: Shutterstock

Bol u zglobovima muči veliki broj ljudi, pa gotovo svaka 3 osoba nakon 40-te počne da oseća ove tegobe. Hrskavica i vezivno tkivo se u zrelim godinama brže troše i to je razlog nastanka bolova. S obzirom da ljudsko telo ima preko 300 vezivnih zglobova, ovaj problem može znatno da oteža kvalitet života.

Postoji nekoliko prirodnih rešenja koje se uspešno suprotstavljaju ovom problemu i regulišu bolove. Doktor Mark otkriva koji su to provereni i efikasn načini koji će vam doneti olakšanje.

Ovako ćete pomoći sebi. Vodite se ovim pravilima i ostatak života ćete provesti bez bolova:

Krećite se što više

Mnogi upravo ovo zanemaruju, a dovoljna fizička aktivnost donosi veliko olakšanje. Šetnja ili lagani trening će biti sasvim dovoljni, a na ovaj način ćete podstaći rad zglobova i proizvodnju hrskavice. Osim toga, ojačaćete mišiće, a jaki mišići pružaju bolju potporu zglobovima.

Hranite se po principima mediteranske dijete

Simptomi reumatoidnog artritisa će se smanjiti uz pomoć ishrane bazirane na principima mediteranske dijete. Ovakva ishrana takođe ima blagotvoran uticaj na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Voće i povrće, integralne žitarice, mahunarke, lanene semenke, orasi, maslinovo ulje, pogoduju zdravlju zglobova i obnovi vezivnog tkiva.

Hranljivi dodaci

Kolagen je glavni blok kostiju i hrskavice, zbog čega neki stručnjaci veruju da njegovo uzimanje ublažava bolove u zglobovima i pomaže da se razvije fleksibilnost. Osim kolagena, kurkuma se pokazala kao odlična pomoć kod bolova u zglobovima, navode lekari.

Esencijalna ulja su spas

Kroz vekove, aromatična ulja se koriste ne samo za aromaterapiju, već i za ublažavanje bolova u zglobovima. Najviše benefita imaćete od ulja narandže, klinčića, ruzmarina, lavande, paprike i kurkume.

Dodajte nekoliko kapi u kremu za telo i utraljavajte na bono mesto. Takođe, dodavanje nekoliko kapi u kupku će biti korisno u ovom slučaju.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs