5 RECEPATA

Čišćenje pluća ruskim narodnim lekovima: Izbacite sluz, oslobodite disajne puteve, rešite se astme i bronhitisa!(RECEPT)

Za vreme prehlada i virusnih bolesti, pluća postaju najugroženiji organi. Koristeći ove jednostavne metode, lako možete ukloniti nakupljenu sluz, smanjiti upalu, poboljšati svoje stanje i ubrzati proces zaceljenja

Medicina
09:37h Autor:
Čišćenje pluća ruskim narodnim lekovima: Izbacite sluz, oslobodite disajne puteve, rešite se astme i bronhitisa!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Zdrava pluća se skoro sama čiste. Ali zagađenje okoline, aktivno i pasivno pušenje, česte respiratorne bolesti dovode do činjenice da pluća baš i nemaju vremena da se sama očiste. Mikrobi i bakterije se naseljavaju u njima i izazivaju rizik od bolesti, ponekad i veoma ozbiljne bolesti. Pomoću ovih tehnika možete očistiti disajne puteve kod kuće, ojačati zdravlje i izdržljivost pluća.

Kako očistiti pluća?

1. POSTURALNA ILI POZICIONA DRENAŽA

Ove vežbe pomoći će onima koji imaju problema sa disanjem - otežano disanje, plitak dah, ubrzano i plitko disanje i td. U tim situacijama treba pozvati hitnu pomoć, ali dok čekate pomoć ili pre nego se javite kod lekara, ovo stanje možete ublažiti ovim vežbama:

- Lezite na leđa. Ostavite savijenu prostirku ispod karlice kako bi rebra bila u nižem položaju u odnosu na karlicu. Polako udišite na nos i izdišite na usta tako da vreme izdisaja bude dvostruko duže. Odmarajte nekoliko minuta u ovom položaju.

- Lezite na bok. Pod glavu stavite jastuk ili samo ruku. Pod bok stavite presavijeno ćebe. Polako udišite na nos i izdišite na usta, ali vreme izdisaja neka bude dvostruko duže. Ostanite nekoliko minuta u ovom položaju, a zatim se prebacite na drugi bok i ponovite vežbu.

- Lezite na stomak. Postavite nekoliko jastuka ispod stomaka tako je to područje iznad grudi. Rukama malo poduprite glavu radi udobnosti. Polako udišite na nos, a izdišite na usta. Neka vreme izdisaja bude dvostruko duže od udisaja. Ostanite u ovom položaju nekoliko minuta.

2. OVSENA SUPA

Ovim neverovatnim lekom možete ukloniti sluz iz pluća. Uzmite čašu ovasa i pola litre mleka. Kuvajte, povremeno mešajući sve na laganoj vatri dok polovina tečnosti uvri. Procedite masu. Dobićete smeđu tečnost slatkastog ukusa. Ovo je doza koju treba da ispijete pre obroka. Kuvajte ovu supu tri puta dnevno.

3. ČAJ SA ORIGANOM I LJUBIČICOM

Pomešajte kašiku suvog origana i ljubičice i prelijte sa pola litre ključale vode. Ostavite sat vremena da odstoji, a zatim procedite i pijte oko 3 puta dnevno bez dodavanja šećera ili meda.

4. LEČENJE BOROM

- Borove iglice: 1 kašika borovih pupoljaka staviti u termos čašu i preliti sa 200 ml ključale vode. Nakon sat vremena procedite i pijte dva puta dnevno nakon obroka. Ovo praktikovati nedelju dana.

- Borovo mleko: Uzmite 3 zelene šišarke i mali komad smole (oko 2 do 3 cm), stavite u termos i nalijte sa pola litre ključalog mleka. Nakon 3 do 4 sata procedite kroz gazu. Ne bacajte šišarke. Mogu se oprati vodom i koristiti još dva puta. Dobijeno mleko koristiti po 1 kašiku pre obroka i pred spavanje po 1 kašičicu, i tako 1-2 meseca.

- Džem od bora (vrlo zdrav i ukusan džem): U maju -junu (zavisno od područja) uberite mlade, zelene šišarke. Dobro ih operite i stavite u jednu šerpu pa prelijte vodom da ogreznu. Kuvajte 8 sati. Zatim ih ostavite preko noći. Ujutru možete procediti šišarke, ali ih možete i ostaviti. Dodajte onoliko šećera koliko ima vode u šerpi. Kuvajte još sat vremena. Džem će biti gust i lepe grimizne boje. Ako ostavite šišarke, videćete da su meke i lepe. Jedite po 2 kašike ovog džema svako jutro pre doručka.

5. Sirup od crnog i belog luka

Očistite i iseckajte sitno 2 glavice crnog i 2 glavice belog luka. Dodajte šećera i ostavite nekoliko sati. Sok koji je pustio luk uzimajte po 1 kašiku, 3 do 4 puta dnevno nakon obroka.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs