Probajte

3 domaća leka koja možete dati detetu kad krene u vrtić: Za jak imunitet i telo otporno na viruse!

Uradite sve što je u vašoj moći da dete ojačate tokom prvih, povratničkih meseci u vrtiću

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Poznata nam je ona priča da dete do treće godine nema imunitet, te da će "hvatati" sve viruse, bez obzira slali ga mi u vrtić ili ga čuvali "pod staklenim zvonom".

 

Tačnost ove teorije, mnogi roditelji su iskusili iz prve, ali i iz druge ruke.

 

Kako pandemija koronavirusa jenjavi, očekuje nas otvaranje vrtića. Evo šta možemo da uradimo kako bismo (koliko je to u našoj moći) dete zaštitili od virusa i maksimalno mu ojačali telo.

 

1. Med sa propolisom

 

Nađite, nabavite, kupite: med sa propolisom ili med sa matičnim mlečom. Pridržavajte se uputstva i detetu dajte ovaj prirodni lek svako jutru pred polazak u kolektiv.

 

Propolis je poznati prirodni antibiotik i antivirotik. Kažu da "ubija" sve što smeta zdravom telu.

 

Matični mleč bogat je vitaminima grupe B, kao i vitaminom C, a najjači je kada se meša sa medom i tako se najčešće konzumira.

 

2. Ulje divljeg origana

 

Ovaj prirodni antiseptik često pulmolizi preporučuju umesto antibiotika. Izuzetno je jak i gorak, pa se posavetujte sa lekarom pre nego detetu date kap ovog lekovitog ulja.

 

Osim što uspešno leči i sprečava respiratorne bolesti, ovaj lek između ostalog pomaže i kod boljeg rada creva, a poznato je da skoro sve bolesti dolaze upravo iz stomaka.

3. Sirup od ovasa

 

O ovom prirodnom leku dosta smo pisali. Reč je o domaćem soku od ovasa koji se pravi tako što se na 6 šolja (200 ml) neoljuštenog, domaćeg ovasa stavi isto toliko šećera i vode pa se smesa kuva dvadesetak minuta. Nakon hlađenja se procedi i daje se detetu 40 dana, svako jutro.

 

Osim što pomaže mališanima da iz pluća izbace sekret, ovaj domaći sirup će ojačati dečji organizam do neprepoznatljivosti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs