REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Naučnici otkrili: Korona virus u najvećoj meri napada osobe sa ovom krvnom grupom!

Sprovedeno istraživanje je došlo do sledećih rezultata

Medicina
Autor:
Naučnici otkrili: Korona virus u najvećoj meri napada osobe sa ovom krvnom grupom!
Foto: Shuterstock

Na oprezu moraju biti svi, ali istraživanje sprovedeno u Kini je pokazalo da je jedna grupa u nešto većem riziku i da su kod tih osoba simptomi teži i ispoljavaju se burnije.

Nakon analize krvi više od 2.000 zaraženih pacijenata u Kini, istraživači su otkrili da oni sa krvnog grupom tipa A pokazuju veću stopu infekcije i kod njih se razvijaju teži simptomi.

Najotporniji su oni sa nultom krvnom grupom. Čini se da se kod ovih osoba virusi teže nastanjuju, a o tome svedoče mnoga istraživanja sprovedena prethodnih godina. Osobe sa nultom krvnim grupom su imali razvijenu otpornost i najmanje ih je obolelo tokom svake virusne pandemije.

Vang Ksinghuan sa univerzita u Vuhanu, koji je predvodio ovo istraživanje rekao je: "Osobama sa krvnom grupom A je potreban je veći unos vitamina kako bi ojačali imunitet i zaštitili se od virusa. Ukoliko se zaraze, njima je potrebna pojačana nega i nadzor lekara."

Profesor naglašava: "Ako je vaša krvna grupa 0, to ne znači da ste apsolutno bezbedni i da ne morate da vodite računa o higijeni i imunitetu. Svako mora poštovati smernice lekara".

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs