ISTRENIRAJTE SEBE

Ko loše misli crno mu se piše: Evo kako negativne emocije uništavaju zdravlje!

Loše misli privlače loše zdravlje

Medicina
Autor:
Ko loše misli crno mu se piše: Evo kako negativne emocije uništavaju zdravlje!
Foto: Shuterstock

Stanje uma igra važnu ulogu svim sferama života, pa čak i kada je zdravlje u pitanju. Ukoliko niste mentalno jaki nećete biti ni fizički zdravi. Da bi zdravlje bilo na visokom nivou, morate kontrolisati misli.

Evo na koji način i kakve posledice ostavljaju na telo i organizam negativne misli:

Ljutnja

Ovo stanej najviše utiče na mentalnu aktivnost i razvija kardiovaskularne bolesti. Kad nas obuzme osećaj besa, mozak ne može da funkcioniše na pravi način. Pored toga, ljutnja sužava krvne sudove, što povećava rizik od srčanih bolesti i povećava krvni pritisak.

Iza njega stoji na hiljade izlečenih pacijenata: Saveti Franka Lipmana za dug i zdrav život!

foto: Shutterstock

Anksioznost

Hronični strahovi uzrokuju probavne smetnje i narušavaju normalno funkcionisanje slezine. U ovom slučaju se može javiti dijareja, povraćanje, grčevi u stomaku, bol u grudima, kao i poremećaj krvnog pritiska. Pored toga, stalna anksioznost izaziva pojavu bora i prerano starenje.

Tuga

Ove emocije utiču na pluća i bronhije. Javlja se otežano disanje, kašalj i bol u grudima. Stalno zadržavanje tuge utiče ne samo na disajni sistem, već i na razvoj srčanih bolesti. Melanholija i depresija remete organe za varenje i krvotok. Kao rezultat toga, javlja se opstipacija i dobijanje viška kilograma.

Bez njega ni jedan organizam ne funkcioniše dobro: Izvor zdravlja i mladolikosti se nalazi u ovom vitaminu!

foto: Shutterstock

Stres

Stres je najveći okidač bolesti. Utiče na nervni sistem, povećava rizik od srčanih bolesti, astme, sniženog krvnog pritiska, pojave čira. Pored toga, mogu se javiti nesanica, nesvestice, umor, glavobolja. Postoji i opasnost po krvne sudove i arterije.

Ne kažu slučajno, kako zračiš, tako privlačiš. Razmislite dobro da li je vredno nervirati se i kada za to nema nikakve potrebe.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs