MOLITVA

MOLITVA KOJA TERA LOŠE MISLI: Izgovarajte ove reči oca Tadeja i naći ćete dugo traženi spokoj duha!

"Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu..."

Lifestyle
Autor:
MOLITVA KOJA TERA LOŠE MISLI: Izgovarajte ove reči oca Tadeja i naći ćete dugo traženi spokoj duha!
Foto: Printscreen/youtube/ Православни Центар

Otac Tadej Vitovnički upokojio se 2003. godine, ali je njegov trag u razvoju duhovnosti srpskog naroda ostao neprocenjiv.

O ocu Tadeju ćemo verovatno imati još prilike da govorimo, mnogi ga po njegovoj krotkosti i smirenosti porede sa patrijarhom Pavlom, a oni koji su imali čast da ga poznaju govorili su i da je bio prozorljiv, odnosno, da je "video" neke stvari koje se "običnim" vidom ne mogu spoznati.

Tadej je imao dosta poruka za srpski narod, uostalom, napisane su i knjige o njemu, a evo jedne molitve koju je nazvao molitvom protiv negativnih misli i čije svakodnevno čitanje može da pomogne:

"Vladare Gospode Bože moj, u čijim je rukama sudba moja, zaštiti me po milosti svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku svojih, nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi.

Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih sećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski.

Jer Tebi priliči svaka slava, čast i poklonjenje, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs