Sve za lepotu?

Kontroverzna injekcija za gojaznost izbacuje masnoće mokrenjem

Da bi masnoće mogle da se "ispiške" potrebno je da se na kritična mesta tela ubrizga injekcija koja sadrži biljne polimere koji se vezuju za zidove ćelija masnog tkiva
Medicina
18:32h Autor:
Kontroverzna injekcija za gojaznost izbacuje masnoće mokrenjem

Novi tretman za gubitak suvišnih kilograma se reklamira se kao alternativa liposukciji, a mršavljenje i oblikovanje tela bez ikakvog truda garantuje izbacivanje sala iz tela mokrenjem. Da bi masnoće mogle da se "ispiške" potrebno je da se na kritična mesta tela ubrizga injekcija koja sadrži biljne polimere i vezuje se za zidove ćelija masnog tkiva.

Tada ćelije masnoća pucaju i pretvaraju se u tečnost koja se jednostavno izmokri, tvrde kreatori tog kontroverznog postupka iz britanske klinike Mils.

Oni objašnjavaju da se injekcije mogu koristiti na butinama, stomaku, kolenima, bradi, zadnjici, leđima, pa čak i na vratu i da iako je njihov krajnji rezultat mršavljenje, služe prvenstveno za oblikovanje tela, piše Daily Mail.

Ovaj tretman deluje tri nedelje nakon primanja injekcije, a daje vam telo o kojem ste sanjali bez straha od povratka upornog sala, objašnjavaju iz klinike. Cena jedne injekcije iznosi oko 300 evra i dovoljna je za područje podbratka, dok će na stomaku ili butinama biti potrebno i do nekoliko tretmana.

Međutim, lekari upozoravaju da ovakve metode mogu da budu opasne po zdravlje i iako mogu da budu efikasne, pitanje je koliko su sigurne.

"Opasno je ponovo apsorbovati masne kiseline u krvotok, jer se one pretvaraju u so i prete povećanjem nivoa holesterola i povišenim krvnim pritiskom", komentarisao je postupak dr. Arun Goš iz bolnice Spajr u Liverpulu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs