Na 4 načina

Oči ukazuju da nešto s vašim zdravljem nije u redu!

Krvave i ispupčene oči, tup pogled i žutilo ukazuju na određene zdravstvene probleme koje ne bi trebalo zanemarivati
Medicina
19:30h Autor:
Foto: Shutterstock

Oči su bez sumnje prozor duše. Ali, isto tako, mogu da vas upozore na zdravstvene probleme kojih možda niste svesni. Proverite sledeće tragove i saznajte važne informacije o vašem telu.

 

Krvave oči
Krvave oči obično izazivaju zabrinutost. Ali, stručnjaci ističu da ukoliko ne osećate bol ili nemate zamagljen vid, verovatno nemate razloga za brigu. Sunce, prašina, prehlade, allergije i suv vazduh mogu da uzrokuju jako crvenilo očiju. Ponekad kašalj može da izazove pucanje kapilara, što se manifestuje kao crvene mrlje u očima. OVDE pogledajte kako da pripremite odličan prirodni čaj protiv kašlja.

 

Tup pogled


Osećate li umor nakon nekoliko pročitanih stranica knjige? Izgleda li vam beonjača nejasno i mutno? Imate li tamne krugove ispod očliju? Tup pogled i podbule oči mogu da budu znak umornih očnih mišića i loše cirkulacije. Adekvatne količine odmora i pravilne ishrane pružiće potrebne hranjive materije, poput vitamina A, koji mogu da pomognu da oči "živnu".

 

Žutilo
Većina nas zna da žutilo beonjače može da bude znak problema s jetrom. Ali, da li ste znali da žućkasti kapci mogu da budu znak povišenog holesterola? Dobro pogledajte kapke - ako vidite žute mrlje, posetite lekara zbog provere nivoa holesterola i kontrole zdravlja srca. OVDE pročitajte top trinaest kombinacija hrane koje čine čuda ne samo za srce, već za ceo organizam.

 

Ispupčene oči
Osim ako vam blago ispupčene oči nisu porodična karakteristika - one mogu da označavaju probleme sa prekomernim radom štitne žlezde, što uzrokuje da tkivo nabubri. A, koji su još pokazatelji da vam štitna žlezda ne funkcioniše dobro, pogledajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Očizdravlje

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...