tečno zlato

Čuvar zdravlja i dugovečnosti: Napitak koji reguliše probavu i ublažava simptome menopauze! (RECEPT)

Ovaj napitak je sat 2.000 godina, a njegove zdravstvene su nevervoatne

Medicina
15:32h Autor:
Čuvar zdravlja i dugovečnosti: Napitak koji reguliše probavu i ublažava simptome menopauze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Japanska gljiva kombuha se smatra eliksirom mladolikosti u zemjama Jugoistočne Azije, Japanu, Kini i Indiji.

Gljiva je slična kefiru, ali se ne pravi u mleku nego u čaju, u koji je bitno dodati i šećer jer se ona njime hrani. Od nje i čaja pravi se i čuveni napitak kiselkasto- slatkog koji čini čuda za zdravlje.

Sve zdravstvene dobrobiti

  • Jača imunitet
  • Izbacuje toksine i teške metale iz tiela
  • Ima antitumorsko delovanje
  • Reguliše probavu i sprečava propadanja creva
  • Reguliše krvni pritisak
  • Efikasna protiv bakterija, naročito Kandide
  • Pomaže kod upale zglobova, artritisa i reume
  • Efikasan je protiv ateroskleroze, srčanog infarkta, kao smetnji s hemoroidima
  • Ublažava simptome menopauze i menstrualnih grčeva
  • Deluje kao prirodni antibiotik i suzbija stres
  • Smanjuje žučne, bubrežne kamence, šećer, holesterol i trigliceride
  • Pomaže kod mršavljenja, ubrzavajući sagorevanje masnoća i celulita
  • Održava vitalnost organizma, podiže fizičku i psihičku energiju
  • Smanjuje bore i deluje kod problema s kosom i kožom

Kombuha je gljiva dugovečnosti: Čini čuda za celo telo, regneriše organizam samo ako je koristite ovako! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l vode
  • 1/2 šoljica sirovog smeđeg šećera
  • 1 kašika zelenog ili crnog čaja
  • 1/2 šoljica gotovog kombuha napitka
  • komadić japanske kombuha gljive
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte vodu gotovo da provri, sklonite je s vatre, dodajte listiće čaja i poklopite.
  • Nakon petnaestak minuta procedite i dodajte šećer.
  • Kada se čaj ohladi, prelijte u veću teglu.
  • Dodaj komadić gljive i otvor tegle zatvorite papirnatim ubrusom ili gazom.
  • Čuvajte na tamnom mestu oko sedam dana.
  • Prelijte u flašu, a 1/2 šolje napitka i gljivu koristite za sledeći put.
  • Možete da pijete koliko vam odgovara.

Svi na jednom mestu: 11 prirodnih antibiotika kojima nijedan lek nije ravan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs