saveti za plavuše

Sjajna i negovana kosa: 5 pravila kojih se nove plavuše moraju pridržavati! (FOTO)

Na promenu frizure i boje kose većina žena se odluči barem jednom godišnje. Često se radi o prelazu iz tamnijih nijansi u plavu boju. Zato donosimo pet važnih pravila za negu kose kojih bi se sve plavuše trebale pridržavati, a pogotovo one koje su to tek postale...

Nega
16:11h Autor:
Sjajna i negovana kosa: 5 pravila  kojih se nove plavuše moraju pridržavati! (FOTO)
Foto: Profimedia

1. Ređe perite kosu

Zbog samog bojenja kose vlasište može biti suvo, a onda često šamponiranje samo pogoršava situaciju jer uklanja prirodna ulja. Kako bi kosa povratila prirodnu vlažnost treba je ređe šamponirati i prati. Takođe, zbog čestog pranja kose boja će brže izbledeti.

Sad je platinasta plavuša: Da li prepoznajete slavnu lepoticu?! (FOTO)

foto: Shutterstock

2. Pažljivo birajte šampon za kosu

Ljubičasti šampon i regenerator biće vam od ogromne pomoći kada je u pitanju održavanje plave boje. Takođe, birajte one proizvode koji u sebi ne sadrže sulfat i alkohol, jer oni mogu dodatno isušiti kosu.

3. Redovno koristite maske za kosu

Maske su idealne za što bolji i što brži oporavak kose. Jednom nedeljno koristite maske za kosu, i to one za temeljnu i duboku regeneraciju kose. 4. Budite strpljivi s bojenjem kose

Prelaz iz tamnosmeđe u plavu boju nije baš jednostavan. Reč je o procesu koji često zahteva nekoliko odlazaka frizeru kako bi se kosa što manje oštetila. Ako ste prava brineta, onda prvo započnite s plavim pramenovima pa se dogovorite s vašim frizerom o sledećim koracima.

Jednostavan test otkriva: Da li ove jeseni možete proći kao plavuša?

5. Koristite proizvode za zaštitu kose

Osim boje, lomljenje i pucanje vlasi isto tako uzrokuje i toplina. Točnije, visoke temperature prilikom sušenja i oblikovanja kose. Zato je korištenje proizvoda za zaštitu kose od topline izuzetno bitno. Također, smanjite temperaturu na alatima za oblikovanje kose.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs