plava kosa

Jednostavan test otkriva: Da li ove jeseni možete proći kao plavuša?

Ukoliko vas je uhvatila neka manija i želite da pređete u plavuše pod hitno, prvo proverite da li vam to pristaje pa tek onda idite pravac na farbanje
Nega
04:04h Autor:
Jednostavan test otkriva: Da li ove jeseni možete proći kao plavuša?
Foto: Thinkstock

Pre odluke da obojite kosu u plavu boju, postoji set jednostavnih frizerskih pitanja koja će dati dobar uvid je da li ste predodređeni da bude ili ne bude "dobra plavuša".

Pogledajte slike iz detinjstva

Plava boja kose uvek je bila i biće tražena zbog specifičnog utiska koji sa sobom nosi - plavuša se doživljava kao ženstvena, seksi i zabavna. Bilo da je reč o platinastim ili medenim nijansama, važno je do plave boje dolaziti postupno. Stručnjaci kažu da je ultimativan test da li vam pristajalo plavo gledanje slika iz detinjstva - ljudi koji su kao deca bili plavi će s tim nijansama opet dobro izgledati.

Boja očiju i tena određuje nijansu

Uvek treba imati na umu da pepeljaste nijanse plave kose bolje pristaju ljudima sa hladnijim tonovima kože, dok onima s toplijim tonovima bolje pristaju zlatne nijanse. Jednostavan test za određivanje imate li hladni ili topli ton je postavljanje zlata i srebra uz glavu - zlato pristaje toplima, a srebro hladnima. Oni hladnog tona obično imaju plave, zelene ili sivkaste oči i plavu, crnu ili smeđu kosu, pepeljastih i hladnih tonova. Oni kojima su oči smeđe, crne ili svetlo smeđe, sa crnom, kestenjastom ili plavom kosom u kojoj ima crvenkastih tonova, najčešće su topli tip.

Bila je i crna i plava, a sada izgleda ovako: Novi imidž Ane Kokić (FOTO)

Zdravlje kose i zbogom pegla

Ako vam je kosa suva, oštećena i ispucala, zaboravite na drastične promene boje jer osim što će kosa loše izgledati, željena boja će se teško "primiti". Također, posvetljivanje kose blajhom je neminovno oštećuje, pa žene koje ne mogu zamisliti svoj život bez čestog korištenja pegle, figara ili samo izvlačenja kose na četku uz fen, ne bi trebale drastično posvetljivati svoju kosu.

Česta poseta frizeru

Svako ko želi imati plavu kosu, a da nije prirodno plav - mora se odlučiti i na česte posete frizeru zbog održavanja boje i uklanjanja izrasta. Stučnjaci ističu kako se obično radi o posetima frizeru svakih 4 do 6 nedelja. Ako imate puno crvenog pigmenta, tada su tretmani još češći zbog izbijanja neželjenog žutila na kosi.

Sede vlasi kod sve mlađih žena: Top 3 uzroka zašto vam kosa beli pre vremena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs