Poslušajte ih

Bujna kosa je hit sezone: Top saveti za modernu frizuru!

Na pameti treba da vam bude nekoliko reči - velika, bujna, raskošna kosa
Hair & Makeup 30.08.2015. - 15:39h Autor: elle.rs
Foto: Shutterstock

Kada je reč o vašoj frizuri, izreka da bi uvek trebalo stremiti ka višim ciljevima ove sezone posebno je aktuelna.

 

Frizuru počnite da posmatrate kao obuću - istina je da su patike veoma udobne, ali vam salonke svakako menjaju stav, držanje i raspoloženje. Isto je i sa kosom. Zato zanemarite prese i mašite se figara, viklera, krpica i drugih alata zahvaljujući kojima ćete dobiti bogat volumen.

 

Važna je četka

 

Da duga kosa ne bi izgledala divlje i nemarno, mora se voditi računa o detaljima, a jedan od njih je i četka koju koristite. Najbolje bi bilo da ona bude sačinjena od sitnih vlakana koja s jedne strane kosi dodaju teksturu, a sa druge zaglađuju njenu površinu i krote neželjene vlasi koje lete sa strane.

 

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

 

 

Dobra priprema

 

Bez obzira na to koji tip kose imate, važno je da koža glave i koren vlasi budu savršeno čisti. Dvostruko šamponiranje obavezno je, sigurno ste primetili da vam i kod frizera uvek dva puta peru kosu. Prirodna ulja otežavaju koren kose, pa ukoliko je ne operete dobro, nećete dobiti volumen od korena. Što se tiče balzama, nemojte preterivati. Stavite ga samo na donju polovinu vlasi i ta količina proizvoda koju nanesete ne bi trebalo da bude veća od veličine jednog oraha.

 

Bez sjaja

 

Ako vam je na umu volumen, odložite sve proizvode koji povećavaju sjaj kose. Oni takođe otežavaju i zaglačavaju vlasi i usmeravaju ih ka podu, a potrebno vam je baš suprotno. Radije se opredelite za proteinske i slane sprejeve nego za termičke tretmane i zrnaste i mat teksture.

 

Samo za devojke sa kovrdžama: Ovo je potrebno za kosu kao iz bajke!

 

 

Lak za kosu

 

Da bi frizura koju ste napravili trajala, lak srednje i jake fiksativne moći vam je neophodan. Kako biste dobili maksimalan efekat, isprskajte pramen kose i pre uvijanja figarom, a posle još jednom. Lak držite oko 20 cm udaljen od vlasi, da ne biste preterali sa proizvodom i ulepili kosu.

 

Pravi alat

 

Da bi kovrdžava kosa dobila volumen, dovoljni su proizvodi za stajling, ali kada je reč o ravnoj, neophodno je da počnete da se družite sa figarom i kupom za kosu. Ako uvijate manje pramenove, frizura će vam duže trajati. Da bi oštećenje bilo što manje, pramen držite oko firaga samo nekoliko sekundi, pustite ga da sklizne sa aparata, tako da kosa ostane u formi pužića. Pričvrstite ga šnalicom za koren kose i držite dok se potpuno ne ohladi, a tek potom pustite.

 

Opada vam kosa? Kada hitno treba posetiti lekara!

 

 

Pena za kosu

 

Kada je reč o volumenu kose, pena je i dalje nezamenjiva. Nemojte se mrštiti na tu pomisao jer su formule uveliko napredovale, a krute i krte lokne ostale su u osamdesetim godinama prošlog veka.  Prirodna kosa neće dugo držati kovrdže, a vlaga iz vazduha lako će prodreti u dlaku i kosa će se brzo spustiti. Sada pene, osim formiranja lepih kovrdža, kosi daju punoću i kontrolišu razletanje vlasi usled prevelike vlage. Prednost pene, u odnosu na ostale proizvode za stajling jeste to što je možete naneti celom dužinom vlasi, a opet staviti je malo više uz koren kose da biste dobili dodatnu visinu. Ako vam je kosa kratka, nanesite punu šaku pene, a ako je duga, slobodno i dve.

 

Nije sve za svakoga: Odredite idealnu frizuru za vaš oblik lica! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...