da li ste spremni na to?

ONE IZGLEDAJU SAVRŠENO ALI SAMO AKO PRATE OVA UPUTSTVA: Nekoliko trikova da blajhana kosa ne izgleda kao žvaka! (FOTO)

Poznate žene su opet masovno počele da se farbaju u plavo i blajhaju kosu.

Nega
Autor:
ONE IZGLEDAJU SAVRŠENO ALI SAMO AKO PRATE OVA UPUTSTVA: Nekoliko trikova da blajhana kosa ne izgleda kao žvaka! (FOTO)
Điđi Hadid, Foto: Profimedia

Osim platinaste duge kose Điđi Hadid koju je pokazala na Burberry reviji, kosu su posvetlele i Kristen Stjuart, a tu je i glumica Anja Tejlor Džoj.

Nismo sigurni da smo spremni za obrve stilizovane u obliku pijavica koje su takođe ponovo aktuelizovane, ali platinasto plava i izblajhana kosa se sasvim sigurno vraća, što potvrđuju modne piste nedavno završenihh nedelja mode.

Drastične promene frizure više nisu riskantan potez, pravi izazov je pravilno održavanje.

Unapređeni Instagram i Tik Tok filteri nam omogućavaju da unapred, veoma realistično, 3D vidimo kako bismo izgledale sa plavom ili vatreno crvenom kosom, šiškama ili zelenim pramenovima. Kada i ako ipak rešite da izblajhate kosu, pitanje je kako je održati zdravom.

Blajhana kosa u startu zahteva posebnu negu. Ljubičasti šampon koji ispira žuti pigment je prečica u koracima nege, ako želite zdravu i održavanu kosu, ovo su neke od stvari koje treba da preduzmete.

Toplota nije vaš prijatelj

Odnosite se prema blajhanoj kosi kao sa skupom odećom koju perete na ruke, piše Vog. Perite kosu hladnijom vodom nego obično koristeći nežne šampone i regeneratore, po mogućstvu one bez sulfata.

Isto važi i kada je reč o stilizovanju kose. Izbegavajte pegle, figara i ostale alatke za oblikovanje.

Ako ne možete da izbegnete njihovu upotrebu onda se potrudite da koristite proizvode za zaštitu od toplote ili ih potpuno zamenite viklerima, sunđerima ili trakama za uvijanje.

Hidratacija i dubinska nega

Regenerativna maska jednom nedeljno je korak koji se podrazumeva. Proizvodi poput laka, pene ili gela za kosu bi trebalo da se izbegavaju jer dodatno isušuju kosu već tretiranu blanšom.

Održavanje dužine

Često se dešava da skraćivanje kose odlažemo do poslednjeg trenutka. Procvetali krajevi na plavoj kosi nisu nevidljivi. Redovna poseta frizeru na svaka dva meseca je obavezna.

Pre nego što se odlučite za promenu frizure i kupite sve neophodne proizvode, pogledajte kako biste izgledali sa novom željenom bojom kose. Evo i kako.

U pretraživaču filtera na Tik Toku ukucajte "hair" i pronađite boju kose koju želite da isprobate. I? Da li i vi postajete plavuša?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs