ZA SAVRŠENU FRIZURU I KOD KUĆE

Biće kao iz frizerskog salona: Trikovi za savršeno isfeniranu kosu!(VIDEO)

Mnoge žene same feniraju kosu kako bi uštedele vreme i novac, ali prave brojne greške zbog kojih im frizura ne ispadne baš onakva kakvu su želele.

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Profimedia

Uz nekoliko saveta profesionalnih frizera, vaša frizura izgledaće besprekorno, a feniranje i oblikovanje kose neće vam predstavljati problem.

Dobar fen

Nije potrebno da kupite najskuplji koji vidite u prodavnici, ali bitno je da znate šta da tražite. Obavezno pogledajte snagu (min1800W) jer što je fen jači, to će protok vazduha biti veći. Težina fena je takođe bitna, jer feniranje traje (posebno ako ste početnik), a ne želite da vam ruka utrne zbog nezgodnog položaja.

Odaberite fen koji ima više brzina i mogućnost podešavanja temperature jer će kosa koju sušite na previsokoj temperaturi postati suva i iskrzana. Dodaci i produžeci koji dolaze uz fen su korisni jer usmeravaju strujanje vazduha, što olakšava oblikovanje kose.

Odgovarajuća četka

Oblik četke će značajno uticati na krajnji rezultat. Ukoliko želite da napravite lokne i postignete volumen, najbolje je da koristite okruglu četku manjeg prečnika (oko 5 cm), dok su za ravnu kosu bolje šire, ravne četke. Pre nanošenja proizvoda za negu i oblikovanje, kosu lagano prosušite peškirom.

Feniranje kose

- Postupak

Kosu pre feniranja podelite na tri dela (gornji, srednji i donji). Ukoliko imate šiške, njih sušite i oblikujte prve, a pramenove na zadnjem delu glave isfenirajte poslednje.

Tokom feniranja, kosu držite zategnutom i četkom odvajajte pramen po pramen. Ne zadržavajte fen predugo na jednom mestu kako ne biste spržili kosu. Obratite pažnju na ugao pod kojim držite fen i četku. Četka mora da stoji vertikalno, a fen horizontalno, nikako obrnuto. Kosu ravnajte prema unazad.

Preko svakog pramena pređite nekoliko puta i potrudite se da kosu što više zategnete. Pazite da pri češljanju uvek zahvatite kosu od korena prema vrhovima.

Nakon što završite, pritisnite dugme cool shoot - hladniji vazduh pomoći će da kosa duže zadrži željeni oblik. Na suvu kosu nanesite neki od proizvoda za negu i sjaj, ali budite umereni, kako ne bi izgledala masno. Ukoliko stavljate silikonske kapi, jedna je sasvim dovoljna.

Izbegavajte:

- nanošenje previše proizvoda na kosu - feniranje kose dok je potpuno mokra - predugo sušenje kose jer će je to oštetiti

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs