neverovatno šik

6 letnjih frizura koje možete napraviti za svega par minuta: Neverovatno jednostavne, a tako šik! (FOTO)

Minimalan utrošak vremena, laka promena i maksimalan efekat.

Nega
Autor:
6 letnjih frizura koje možete napraviti za svega par minuta: Neverovatno jednostavne, a tako šik! (FOTO)
Foto: Profimedia

ZALIZANA PUNĐA

Razdeljak na sredini nije obavezan ali nije ni na odmet. Ukoliko imate ravniju kosu lako ćete je napraviti i sa suvom. Potrebni su vam proizvod za stilizovanje u vidu gela ili pene, češalj, tanka gumica i nekoliko ukosnica. Nanesite proizvod, začešljajte kosu češljem u rep na visini koju želite - opšti favorit je potiljak ali i vrh glave je skroz kul - vežite rep i uvijte ga pa pričvrstite. Lako kao jedan, dva tri. Ne opterećujte se apsolutnom preciznošću - to nikom nikad nije donelo nešto dobro.

NISKI REP

Ovo definitivno nije nova tendencija, šta više već smo o njoj pisali ali ponavljanje nije na odmet kada se radi o ovako dobroj stvari. Ravna ili prirodna tekstura kose (zaboravite usiljene talase za koje se iz aviona vidi da je u njih uloženo previše truda) skupljena u niski rep. Ponovo, sa ili bez razdeljka ali uvek sa gumicom koja je svojevrstan statement. Da, čak i one minimalističke su svojevrstan omaž devedesetima, skranči varijacije takođe, a posebno volimo velike šnale.

PLETENICA

Ne klasična pletenica ili ona oko glave - njih smo se valjda svi malo zasitili, zar ne? Ovo je retro pletenica napravljena od repa i obično zbog toga izgleda nešto kraće i manje bajkovito. Ovo je još jedna frizura koja se može jednako dobro napraviti i od mokre i od suve kose, uz iste stvari koje su vam potrebne za zalizanu punđu osim što kovrdžavu kosu nećete češljati već zalizati prstima na kojima je pena za stilizovanje - verujte, kosa će zadržati teksturu ali se od nje neće razleteti. Preporučujemo minimalističke jedva vidljive gumice, a onu donju možete vezati tako da se pletenica polako stanjuje pri kraju.

POLUSKUPLJENA

Realno, ukoliko imate zaista gustu kosu i dan provodite napolju na suncu moguće je da će vam sa ovom frizurom biti toplo ali je zato apsolutno idealna za sve letnje poslovne prilike. Da, znam da ih je sve manje u klimatizovanom prostoru i da za to postoje dobri razlozi ali ovo ne znači da ne treba da pokupite prednji deo kose sa lica i skupite ga nazad ili sa strane. Koliko trenutno imate realnih prilika da se igrate raznim aksesoarom - neka šnale budu jedna nova.

TEKSTURA

Ok, tehnički nije frizura koja se pravi za jedan minut ali poslušajte nas: sada je savršeno vreme da pustite kosu da se odmori od fena ili drugih spravica za stilizovanja (čak i svakodnevnog četkanja). Postoje dva načina da prigrlite ovaj trend. Prvi je da na vlažnu kosu nanesete proizvod poput pene ili spreja za talase koji će naglasiti vašu prirodnu teskturu, a drugi jeste da kao sledeći korak napravite zalizanu punđu (pod brojem 1) ili recimo pletenicu (3) et voilà! Tekstura iz snova biće tu kada pustite kosu (i držaće do sledećeg pranja).

NEUREDNA PUNĐA

Iako sada u istu grupu frizura kao i ona pod brojem 1, njih dve ne mogu biti različitije. Jedina sličnost im je to da je za obe potrebno vezati rep i tu se priče razilaze. Za neurednu punđu, dovoljni su vam prsti kojima ćete opušteno vezani rep još dodatno opustiti i uviti mu krajeve neobavezno pod gumicu - ukosnice su stvar izbora. Možete je zakačiti i jednom velikom ukosnicom koja ujedno služi i kao prekul aksesoar, neka vrsta stilskog nastavka rajfa. Pramenovi oko lica su dobrodošao detalj, šiške takođe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs