SAČUVAJTE KOSU OD OŠTEĆENJA

Četiri saveta za pravilno i brzo sušenje kose: Evo kako ćete kosu osušiti brzo, jednostavno i bez oštećenja!

Sušenje kose na prirodnom vazduhu je bez sumnje i najzdraviji način sušenja kose. Donosimo vam četiri jednostavna trika da osušite kosu bez upotrebe fena.

Hair & Makeup
Autor:
Foto: Shutterstock

Najveći problem kad je u pitanju sušenje kose na vazduhu jeste to što može trajati beskonačno dugo, čak čitav dan ukoliko imate dugu i gustu kosu. Mi vam donosimo nekoliko veoma efiksanih trikova kojima ćete olakšati sušenje kose bez paljenja fena.

 

Nemojte na jako mokru kosu nanositi proizvode za oblikovanje kose

 

Ako želite da vam se kosa brže osuši nikako nemojte na jako mokru kosu stavljati penu ili neke druge proizvode za oblikovanje kose. Pre nanošenja ovih proizvoda potrebno je ocediti však vode. Proizvodi za učvršćivanje stvaraju sloj oko dlake koji usporava gubitak vlage i ujedno usporava sušenje i zato ih nanosite na vlažnu kosu, ne na skroz mokru.

 

Umotajte kosu u pamučnu majicu

 

Da biste ocedili višak vode poslužite se starim dobrim trikom sa nekom pamučnom majicom jer pamuk mnogo bolje upija od materijala od kojih su napravljeni peškiri. Umotajte kosu u majicu i uvrćite snažno da ocedite što više vode. Odaberite tkaninu koja dobro upija vlagu.

Pravilno brišite kosu

 

Standardno trljanje kose peškirom, napred-nazad pokretima, čini više štete nego koristi vašoj kosi i zato promenite način brisanja kose. Ispravan način brisanja je da peškirom od korena kose prema vrhovima lagano pritiskate kosu, kad dođete do vrha ponovo poavljate brisanje od korena. Umotavanje kose u peškir je takođe pogrešno, ono će sprečiti kapanje, ali nikako neće pospešiti sušenje.

 

Kosu sušite deo po deo, jedan po jedan pramen brišite na navedeni način, a nikako svu kosu odjednom.

 

Rastresite kosu

 

Ako želite da vam se kosa čim pre osuši nemojte je vezati niti plesti u pletenice jer će to uveliko usporiti proces sušenja. Rastresite kosu, raširite je i povremeno prođite prstima kroz nju da razdvojite pramenove. Uz ove savete kosa vam se na vazduhu može osušiti za 2-3 sata, a ukoliko je vreme toplo i mnogo pre.

(Stil.kurir/Izvor:Lifepress)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...