Probajte

Sprečite bol u leđima i vratu: Najbolje vežbe za osobe koje dosta sede! (VIDEO)

Najčešći efekti dugotrajnog sedenja su slabi i ukočeni mišići, skraćene tetive i ligamenti, što na kraju izaziva loše držanje i bol u leđima i vratu. Najbolje rešenje su vežbe

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Ako imate tipičan kancelarijski posao koji zahteva da dugo sedite ispred računara, ili radite od kuće i opet sedite ispred monitora, onda ste došli na pravo mesto.

 

Zbog dugotrajnog sedenja i malo kretanja može doći do različitih bolova i teškoća, naročito štetnih za kičmu. Najčešći efekti dugotrajnog sedenja su slabi i ukočeni mišići, skraćene tetive i ligamenti, što na kraju izaziva loše držanje i bol u leđima i vratu. Najbolje rešenje su vežbe!

 

Ptica – Pas
 

Stanite u položaj, pridržavajući se u rukama i kolenima, dok su leđa ravna. Istovremeno podignite jednu ruku i suprotnu nogu, tako da leđa ostanu ravna, a zatim se vratite na osnovnu poziciju. Uradite 4 serije po 15 ponavljanja.

 

Ovako vežba Dženifer Lopez (49): Donosimo vam ceo trening izvajane dive! (FOTO)

Podignite kukove
 

Lezite na pod i raširite noge, tako da kolena dođu u širini ramena. Podignite kukove, držeći ostatak tela na podu, a zatim se vratite u prvobitni položaj. Uradite 4 serije po 15 ponavljanja.

 

Ima 71 godinu i vežba šest puta nedeljno: Suzan Luči je u vrhunskoj formi! (FOTO)

Protežite se unazad
 

Lezite na stomak. Podignite gornji i donji deo tela i držite telo kratko u toj poziciji. Vratite se u prvobitan položaj. Uradite 4 serije sa 10 do 15 ponavljanja.

 

Jelena Đoković pokazala vežbe pomoću kojih održava vitku figuru: Nervozna sam kada se ulenjim! (VIDEO)

Podizanje tereta


Većina vas sigurno kod kuće nema tegove, ali svaki teret je u ovoj vežbi dobrodošao. Možete iskoristiti i boce od 2 litra vode. Sedite na pod i naslonite grudi na kolena. Podignite ruke, a onda ih samo polako vratite. Uradite 4 serije sa 12-15 ponavljanja.

 

Ako ovako vežbate, samo gubite vreme: Trik za savršenu liniju je mnogo jednostavniji i brži!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...