probajte

Ova vežba vredi više od 100 trbušnjaka: Zategnite celo telo, otarasite se bola u leđima! (VIDEO)

Ne volite da vežbate, a želite lepe, definisane stomačne mišiće. To nisu samo vaše želje, ima nas još takvih... Čini se da su rezultati mogući i s nekoliko minuta dnevno

Fitnes 20.06.2018. - 10:27h Autor: miss7
Foto: Shutterstock

Ako ste ikada želeli da učvrstite i izravnate stomak znate kako je to teško. Mišiće na tom delu tela je najteže izgraditi. Pogotovo ako ne voliš da radiš trbušnjake.

 

Zato smo mi pronašli vežbu koja će zameniti 100 trbušnjaka. Odmah da raščistimo - neće biti lako, ali isplatiće se sav znoj kada budete videli konačan rezultat. Prema rečima fitnes trenera postoji jedna, vrlo moćna vežba koja će ti pomoći da dođeš do željenih rezultata, a efektnija je od 100 klasičnih trbušnjaka. Ta vežba je većini poznata, a naziva se PLANK. Iliti daska, po našem. Plank će bez sumnje pomoći vašem stomaku da bude zategnutiji i ravniji, poboljšati tvoje držanje i ublažiti bol u leđima.

 

Vežbe za ravan stomak: Gimnastičarke otkrile tajnu vitke figure! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / Passion4Profession


Za početak moraš znati neka pravila planka kako bi vežba bila delotvorna. Ruke morate čvrsto staviti na tlo, a ramena i vrat moraju biti ravni. Iako je glavni fokus na abdominalnom delu, osetićete zatezanje i u nogama. Stopala postavite tako da se pritisak prenosi u nožne prste i osetićete kako rade i bedreni mišići. Stražnjica mora biti u ravni sa leđima, odnosno, ne smete je dizati tako da telo čini oblik trougla.

Naravno, ne zaboravite da dišete duboko. Kako bi vam bilo lakše da držite leđa ravnim, zamislite da na njima stoji čaša vode i morate paziti da se ne prolije.

 

Čim postavite telo u pravilnu poziciju, možete krenuti sa vežbom. Kolena i ruke bi trebalo da ostanu na tlu, leđa ravna, a ramena malo šira od normanog položaja. Fokusirajte se na neku tačku između svojih ruku i pokušajte da imate ravnu kičmu, glavu i vrat. Osetite pritisak na nožnim prstima i zatim prvo podnigni desnu pa levu nogu. Ako si pravilno učinila sve navedeno, trebalo bi osećati celu težinu tela na svojim rukama i nožnim prstima. Zatim krenite sa stezanjem stomačnih mišića u kontinuitetu od 20 do 60 sekundi pa se opustite.

Neka vam cilj bude povećanje izdržljivosti - da u položaju planka bez problema možete da ostanete do 1 minuta. A kako će vam svakim danom biti sve lakše, izdržljivost će vam se povećavati. Ponavljajte plank 3 puta zaredom, na dnevnoj bazi mesec dana i bićete oduševljeni rezultatima.

 

Srećno!


Pogledajte i video:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs