OPREZ!

7 letnjih trikova koje smo ukrale od zvezda: Ovako Blejk Lajvli, Dženifer Lopez i Kim Kardašijan čuvaju kosu i kožu! (FOTO)

Ove genijalne beauty trikove koje smo pokupili od slavnih dama... Tako su jednostavni, a tako korisni!

Nega
Autor:
7 letnjih trikova koje smo ukrale od zvezda: Ovako Blejk Lajvli, Dženifer Lopez i Kim Kardašijan čuvaju kosu i kožu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako ti znoj koji nam kaplje s čela svaki dan nije već sam po sebi dovoljan znak - leto je stiglo. A s njime i tri meseca ludih zabava na bazenu, putovanja na more i dugih sunčanih dana koje bismo radije proveli na plaži nego u tamnoj, klimatizovanoj prostoriji. Ali pre nego što krenemo na dugo očekanigodišnji odmor, odlučili smo da se pripremimo uz pomoć nekoliko super korisnih i jednostavnih saveta poznatih ličnosti. Kim i Kloi Kardašijan, Bijonse i Bejk Lajvli su tu da nam pomognu, kako bi naša kosa, koža, nokti i zdravlje bili na vrhuncu pre odlaska na sunce i u more. Od zanimljivih mesta na koje zvezde stavljaju SPF pa sve do proizvoda kojima možemo izbeći topljenje šminke s lica - ovi su sezonski saveti za lepotu uz koje ćemo izgledati (i osećati se) lepo, čak i kada temperature debelo pređu 30 stepeni...

Kloi Kardašijan: "Nikad ne zaboravi da staviš SPF na dlanove"

Kao što nam je mama 1000 puta rekla, na rukama se vide prvi znakovi starenja. Kako bi usporila taj proces, Kloi predlaže da SPF uvek držimo u tašni. Dlanovi su najviše izloženi suncu, pogotovo dok vozimo i držimo ruke na volanu, a Kloi čvrsto veruje u zaštitu ruku od sunca.

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Bijonse: "Šminka mora da bude vodootporna uz pomoć kremastih i proizvoda u prahu"

S obzirom na to da je plesala i pevala na ovogodišnjoj Koačeli (festival u Kaliforniji) i to na visokim temperaturama, Bijonse sigurno zna nekoliko stvari o vodootpornoj šminki. Poznata pevačica je učila od jednog od najboljih, vizažista Ser Džona koji je odgovoran za šminku na njenim nastupima. Ser Džon predlaže korišćenje kremastih proizvoda kao i onih u prahu kako bi se dobilo takozvano "Teflon lice", koje se neće otopiti pod znojem. Jako je važno pravilno fiksirati šminku, što znači koristiti kremasti puder sa puderom u prahu preko njega. Takođe, ako koristite kremasto rumenilo ili kremasti bronzer, obavezno stavite i ono u prahu preko njega. Ser Džon istu stvar radi i sa senkama - prvo stavlja kremasta, a onda ga fiksira sa onim u prahu. Ovi su koraci razlog zašto se šminka od Bijonse ne pomeri tokom celog njenog nastupa!

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Blejk Lajvli: "Stavite regenerator pre šampona kako bi zaštitili plavu kosu od hlora"

Njenu kosu obožavaju milioni fanova. Prema tome, kako bi joj kosa ostala savršeno plava i dok se kupa u bazenu, Blejk prati posebnu rutinu pranja kose: prvo stavlja regenerator, zatim šampon. Regenerator će popuniti vlasi kose, tako da kasnije neće moći da upiju toliko minerala koji bi uzrokovali bleđenje boje.

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Dženifer Lopez: "Posvetli kosu uz pomoć limunovog soka, aloe vere i čaja od kamilice"

Ako ti se sviđa kosa od Džej Lo, poznata po predivnim medenastim pramenovima, sigurno ćeš se razveseliti kada vam kažemo da je možeš postići sastojcima iz sopstvene kuhinje. DIY sprej za kosu koji Dženifer koristi kako bi održavala boju napravljen je od limunovog soka, aloe vere i čaja od kamilice. Nakon što oksidira na suncu, tvoja će kosa biti blago svetlija zbog limuna, dok će ju aloe vera i kamilica negovati i održati zdravom.

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Kim Kardašijan: "Nemoj zaboraviti na balzam za usne sa SPF-om"

Ako nisi znala, usne takođe mogu izgoreti na suncu! Kako bi to izbegla, Kim preporučuje korišćenje balzama za usne s SPF-om 15 koji se apsolutno uvek nalazi u njenoj torbi.

Olivija Kulpo: "Hidratantni sprej za lice spasitće svaki letnji makeup"

Ako tražiš jednostavan način kako da izbegneš topljenje šminke i onaj tipični masni izgled, Olivija predlaže dobar hidratantni sprej. Plus: osvežavajući osećaj na koži toliko je prijatan na velikim vrućinama da ćete sigurno postati zavisni...

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Rouzi Hantington-Vajtli: "Koristi ulja za zaštitu kose od hlora" Rouzi zna kako da zaštiti svoje plave uvojke od morske soli: uljima. Najčešće se u ove svrhe koristi ulje od makadamije, ali i svakim drugim ćeš postići željeni rezultat. Morska so može jako uticati na intenzitet boje na kosi, prema tome svakako imaj na umu njenu zaštitu pre dolaska na more.

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs