Probajte

Ko može da odoli divnim letnjim talasima u kosi: Isprobajte ova 3 laka načina za pravljenje najlepše frizure! (FOTO)

Osim hiljadu drugih stvari zbog kojih volimo leto, stavljamo dodatan plus na letnju kosu. Kako postići "beach waves" koje izgledaju kao da su okupane suncem i morskom soli dok nismo na moru?

Nega
22:35h Autor:
Ko može da odoli divnim letnjim talasima u kosi: Isprobajte ova 3 laka načina za pravljenje najlepše frizure! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Možda se trenutno ne odmarate na nekoj prelepoj plaži, nego ste zapeli na poslu, ali to ne znači da na svoje radno mesto ne možete da uvedete malo letnje atmosfera. Bilo bojom tena, bilo zanimljivim sandalama ili možda opuštenom letnjom frizurom.

A post shared by Olja Ryzevski (@oljaryz) on

Zaista, ko može da odoli divnim letnjim talasima u kosi? Često se dogodi da letnja frizura, okupana suncem i morskom solju u gradu ne funkcioniše i umesto da se probudimo s gomilom divnih talasa, naša kosa izgleda kao slama.

Osim ako ne isprobaš nešto od ovoga: Pletenice - naravno, ništa bez pletenica ako bez morskih pomagača, sunca i soli, pokušavate da dobijete predivnu letnju frizuru. Najbolji izbor je regenerator koji se ne ispira, nakon čega se kosa osuši da ostane blago vlažna.Takvu kosu još dodatno poprskajte "sea salt" sprejem. Zatim napravite klasične velike pletenice sa svake strane. Prespavajte, i sledeći dan ćete se probuditi s prelepim prirodnim talasima koji su dobili volumen zahvaljujući pletenicama.

A post shared by ANINE BING (@aninebing) on

Pužići - Ako se kosa podeli u nekoliko sekcija i urola u male pužiće, dobićete mekše i drugačije talase nego kao sa pletenicama. Početni postupak je isti: kosa se opere, ostavi se regenerator koji se ne ispira, pa se kosa osuši do 80 posto. Zatim se kosa podeli na dva dela, s tim da kosa mora da bude pažljivo odvojena od temena, što nije slučaj kada se pletu pletenice. I kada se konačno ujutro kosa raspusti, dovoljno je frizuru malo fiksirati sprejem.

Visoka punđa - Ovaj trik su znale i naše bake i mame. Da bi se stvorili savršeni talasi uz visoku punđu, kosa se osuši do pola. Ostavi se blago neprosušen donji deo kose koji se urola u punđu, pa se pre izrade punđe nanosi lagana pena koja sprečava da se kosa previše opusti. Nakon što se punđa zamota, dobro je kosu dodatno učvrstiti trakom i ukosnicama. Ujutro raspustite rep, prebacite kosu napred i lagano razbarušite od temena i za dodatan efekat - još pri vrhovima zakovrčaj kosu uz pomoć pegle za kosu ili figara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs