Treba vam samo 10 minuta dnevno

Ravan stomak posle četrdesete: Moguće je uz ove vežbe!

Neverovatno je kako će vaše telo brzo reagovati, a ove vežbe možete raditi kod kuće, u udobnosti svog doma

Fitnes 22.02.2018. - 12:56h Autor: minimagazin.info
Foto: Profimedia

Postoji jedna stvar oko koje se svi možemo lako složiti: zaista je jako teško ostati u dobroj formi sa tako mnogo svakodnevnih obaveza, a čini se da je to svake godine sve teže i teže, posebno kada je reč o predelu struka. Međutim, uz sasvim malo truda (svega deset minuta dnevno), možete videti veoma veliku razliku! 

 

Da li ćete nakon ovih vežbi imati struk kao što ste imali u dvadesetima? Naravno da nećete i sasvim je apsurdno očekivati tako nešto. Ali, da li ćete bolje izgledati i bolje se osećati? Apsolutno! Svaku od sledećih vežbi radite po 45 sekundi te odmarajte po 30 sekundi između vežbi. Kada sve vežbe uradite jednom, ponovite ih još jednom.

 

Trbušnjaci

 

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima postavljenim ravno na podu. Postavite manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) ispod lopatica te šake stavite iza glave tako da su vam laktovi opruženi u stranu. Nakon toga glavu i grudi podignite nekoliko centimetara (kao što biste radili obični trbušnjak). Vratite se nazad i odmah ponovite.

 

10 saveta fitnes stručnjaka za zategnuto telo: Sagorite kalorije, učvrsite guzu!

foto: Profimedia

Rotacija

 

Lezite na leđa sa savijenim kolenima pa ih podignite iznad kukova. Manju loptu za vežbanje (ili urolani peškir) stavite između kolena. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stranu. Podižite se tako da desni lakat približite sredini lopte odnosno peškira. Vratite se u početni položaj i isto uradite na suprotnu stranu. Nastavite naizmenično raditi vežbu.

 

Podizanje

 

Lezite na leđa, a noge ispravite i podignite ih da napravite ugao od 90 stepeni. Ruke ispružite ravno iznad glave (u rukama je potrebno da držiti manju loptu za vežbanje ili urolani peškir). Korisite trbušne mišiće da biste gornji deo tela i ruke podigli iznad glave, s ciljem da loptu što više približite nožnim prstima. Spustite i ponovite.

 

Spuštanje

 

Lezite na leđa sa ispruženim nogama. Između kolena stavite manju loptu za vežbanje ili urolani peškir. Šake stavite iza glave, sa laktovima opruženim u stanu. Podignite ramena i tako ih zadržite. Podignite noge da napravite ugao od 90 stepeni, a onda ih spuštajte za oko 45 stepeni. Vratite ih nazad na početni ugao. Ponavljajte.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...