Saznajte

Kako da uz trčanje postanete vitalni: 3 saveta sportskih stručnjaka!

Ako se budite ujutru umorni i bezvoljni, onda preduzmite ove korake
Fitnes 15.07.2015. - 13:11h Autor: trcanje.rs
Foto: Ilustracija: Shutterstok

Da li se budite ujutru umorni, bezvoljni i željni vikenda koji tek što se završio? Ili ustajete radosni, puni energije i isčekivanja sjajnog dana? A uveče, da li idete na spavanje umorni?

 

Vitalnost je mera protoka vaših energija. Energija može biti sve: da li ste danas trčali (fizičko kretanje) ili se osećate bezvoljno i apatično (emotivno kretanje) ili ne izlazite iz kuće i izbegavate društvo (socijalno kretanje). Vitalnost uvek znači dobar protok energije.

 

Ovako to rade Viktorijini anđeli: Zdrave navike za ravan stomak!

 

U trčanju je veliki potencijal da pokrenete sve svoje energije. Kada se fizička energija pokrene, često je prate i druge, ali ne mora znači - ima ljudi koji odlično trče, ali su na drugim planovima usporili. Toni Robins ovo zove promena stanja i veruje da promena stanja menja vaš život.

 

Foto: Thinkstock

 

I vi ako trčite verovatno možete da svedočite o vašoj promeni koja se desila posledično zbog trčanja. Naravno, ne postoji magično rešenje za to kako da počnete da trenirate i živite zdravo zauvek (zato je tržište zdravlja i fitnesa ogromno), ali se trudite da svakim korakom budete bliži odgovoru. Evo ključnih faktora:

 

Kako do ravnog stomaka: 10 minuta dnevno za potpuni preobražaj!

 

1. Inspiracija

 

Bez inspiracije nećete početi da trenirate. Takođe, za svaki trening je potrebna inspiracija. Danas vam se baš ne trenira i preskočićete - potrebna vam je inspiracija da se pojavite. Treba izdržati još jedan interval - potrebna je inspiracija. Biti inspirisan je proces u kom se menjaju ciljevi, ali se i naš doživljaj menja.

 

Foto: Thinkstock

 

2. Znanje

 

Leti smete da trčite umerenim tempom 30 minuta. Sve preko toga predstavlja rizik za vaš organizam. Takođe, potrebno je da unosite dovoljno tečnosti.

 

3. Održivost

 

Ovo je često najveći problem svih nas. Uspemo da skupimo nekoliko meseci redovnih pozitivnih navika: držimo dijetu, treniramo, ne pijemo, pazimo na sve. A onda “burn out”, sagorimo i sve krenemo iz početka. Održati vitalnost, a da to ne ode u drugu krajnost - pretreniranost i bekstvo u sport je veliki izazov za sve nas.

 

Srećno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...