Presudno je da pomorandže budu domaće jer se u pripremi soka koristi i kora. U suprotnom nemojte kuvati koru, već samo meso pomorandže.
Nemojte da zaboravite da sterilizujete staklene boce. Možete ih prvo dobro oprati, a potom prokuvati u vodi s sirćetom ili ih stavite u rernu zagrejanu na 100 Celzijusa.
Sastojci:
- 1 kilogram pomorandža
- 5 banana
- 50 grama limunske kiseline
- 500 grama šećera 10 l vode
Oprez: Ako pijete ove lekove, nikako ne smete da konzumirate sok od grejpfruta!
Priprema:
- Operite pomorandže i ogulite ih. Koru dve pomorandže iseckajte na kockice i stavite da kuvate u 1 litar vode u koju ste dodali limunsku kiselinu.
- Zatim dodajte i naseckane pomorandže, te još malo kuvajte.
- Sve ostavite da odstoji preko noći.
- Naredni dan u deset litara vode prokuvajte šećer.
- U međuvremenu u blenderu promešajte smesu pomorandže od prethodnog dana i banane pa ih dodajte u vodu sa šećerom.
- Dobro promešajte i sipajte u flašu.
- Pričekajte da se dobro ohladi, a potom ih zatvorite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.