Pregorela supa je starinski specijalitet koji umiruje želudac ireguliše probleme sa probavom.

Najčešće se priprema ako imate dijareju ili želite da skinete neki kilogram, ali je zapravo izvrsno predjelo koje možete da spremati i ako nemate nikakvih problema sa crevima.

Priprema se vrlo brzo, a možete dodati i razne dodatke kao što su slanina, kim ili neke druge žitarice.

Sastojci: 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 3 dl vode, so po ukusu, beli luk, pržene kockice hleba.

Priprema: Brašno stavite na tiganj i zagrejte na laganoj vatri dok ne dobije žućkasto smeđu boju. Dodajte ulje i nakon toga vodu. Pravilo je da koliko brašna imate, toliko ulja dodajete. Mešajte sve dok ne provri i dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Nekoliko minuta nakon što provri, dodajte so i mleveni beli luk. Prokuvajte do kraja i ostavite da se malo ohladi. Sipajte u tanjire i dodajte pržene kockice hleba.

Recept za pravu, domaću teleću supu: Ukusnija od svake restoranske! (RECEPT)

<\ iv="">
Ukus ove stare, narodne, lekovite supe će vam se veoma dopasti