Pregorela supa je starinski specijalitet koji umiruje želudac i reguliše probleme sa probavom.
Najčešće se priprema ako imate dijareju ili želite da skinete neki kilogram, ali je zapravo izvrsno predjelo koje možete da spremati i ako nemate nikakvih problema sa crevima.
Priprema se vrlo brzo, a možete dodati i razne dodatke kao što su slanina, kim ili neke druge žitarice.
Sastojci: 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 3 dl vode, so po ukusu, beli luk, pržene kockice hleba.
Priprema: Brašno stavite na tiganj i zagrejte na laganoj vatri dok ne dobije žućkasto smeđu boju. Dodajte ulje i nakon toga vodu. Pravilo je da koliko brašna imate, toliko ulja dodajete. Mešajte sve dok ne provri i dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Nekoliko minuta nakon što provri, dodajte so i mleveni beli luk. Prokuvajte do kraja i ostavite da se malo ohladi. Sipajte u tanjire i dodajte pržene kockice hleba.
Recept za pravu, domaću teleću supu: Ukusnija od svake restoranske! (RECEPT)