Danas je internet preplavljen receptima za supe koje obiluju neobičnim sastojcima, koje mnogi ljudi čak ne mogu ni da zamisle u tanjiru tople supice.
U želji da budu što kreativniji i jedinstveni, restorani nude neobična jela, ne shvatajući da neke stvari ipak ne treba menjati. Jedna od njih je i teleća supa - okrepljujuće jelo koje nas asocira na detinjstvo i bakin stari šporet.
Prenosimo vam pravi, starinski domaći recept!
Sastojci: 1 veza zeleni (šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren), 1 glavica crnog luka, 1 kašika suvog začina, kašičica šećera, kašičica soli, koske i komad telećeg mesa.
Priprema: Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.
Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.
Uživajte u pravoj, domaćoj, telećoj supi!
Pasta karbonara: Najbrže se sprema, nema tog ko je ne voli! (RECEPT)