Vredi probati

Žene odlepile za vukodlak dijetom: Skida 3 kg za 24 sata, uspeva svakome!

Ovo je još jedna od onih dijeta kojih se treba pridržavati samo u kratkom periodu
Fitnes & Nutricija
21:06h Autor:
Žene odlepile za vukodlak dijetom: Skida 3 kg za 24 sata, uspeva svakome!
Foto: Thinkstock

Ova dijeta je poznata i kao "Vukodlak dijeta" i bazira se na ideji da Mesec utiče na vodu u našem organizmu na isti način kao što utiče na plimu i oseku u okeanima, pa tako može da pomogne prilikom mršavljenja.

Neki nutricionisti kažu da pomoću ove dijete možete da izgubite i do tri kilograma za 24 sata. Iako postoji bezbroj varijacija Lunarne dijete, sve se baziraju na pročišćavanju organizma pomoću tečnosti nekoliko dana mesečno ili u vreme punog ili mladog Meseca.

Fanovi ove dete tvrde da Mesec ima isti gravitacioni uticaj na vodu u telu kao i na vodu u okeanima.

Oni kažu da je ovaj uticaj veći tokom punog i mladog Meseca, zbog čega se iz tela u to vreme izbacuju toksini, što omogućava lakše gubljenje kilograma. Savetuje se da se tim danima piju samo voda i sokovi.

"Kritično je da započnete dijetu istog dana kada mesečeva faza počne. Ako nova faza počinje usred dana, možete da jedete štagod želite sve do tog minuta, a onda počinje režim koji traje 24 sata", navode stručnjaci sa portala Moon Connection.

U svako jelo i piće dodajte ovaj začin: Salo se samo topi, srce ostaje jako i zdravo!

Mesec utiče na vodu u vašem telu i trebao bi pomoći u detoksikaciji i mršavljenu. Što više tečnosti tada pijete, Mesec će jače uticati na vas i izbaciti suvišnu vodu iz organizma.

Tako će biti izbačeni i toksini koji se nagomilavaju u telu zbog nezdrave hrane, lošeg varenja i stresa, a detoksikacija će ojačati vaš imuni sistem.

Pored toga, za ta 24 sata može da se izgubi i do tri kilograma zbog količine vode koju ćete izbaciti.

Međutim, stručnjaci su podeljeni u pogledu ove dijete pa kažu ako Mesec zaista ima uticaj na smanjenje količine vode u organizmu, taj efekat je samo privremen, jer ćete smršati samo ako izgubite višak telesne masti.

Svaka dijeta koja ograničava kalorije rezultiraće gubitkom težine, a ovo je još jedna od dijeta kojih se treba pridržavati samo u kratkom periodu.

Kontroverzna dijeta dala rezultate: U rekordnom roku smršala 18 kilograma! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs