MORSJA TRAVA

AMAL KLUNI OTKRILA JEDNU NAMIRNICU KOJU JEDE SVAKOGA DANA: Kaže da je ona zaslužna za njeno zdravlje i izgled

Prelepa advokatica za ljudska prava i majka dvoje dece ne preskače zdravi doručak, a ovaj sastojak rado koristi i za ostale obroke tokom dana.

Fitnes & Nutricija
Autor:
AMAL KLUNI OTKRILA JEDNU NAMIRNICU KOJU JEDE SVAKOGA DANA: Kaže da je ona zaslužna za njeno zdravlje i izgled
Amal Kluni, Foto: SamPayne@Broadimage / MEGA / The Mega Agency / Profimedia UČITAVANJE...

Superhrana nije veliki novitet u gastro svetu, ali neke namirnici - poput morske trave - i dalje se ne nalaze visoko na listi najpoželjnijih. Uprkos tome što čine čudo za zdravlje organizma i lepotu! Advokatica za ljudska prava Amal Kluni otkrila je da svakog dana za doručak jede jednu namirnicu. Naime, dan započinje upravo s morskom travom, a za Vog je podelila i svoj recept.

Džordž Kluni, Amal Kluni
foto: Pixmedia/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Morske alge, osim što su ključne za zdravlje okeana i okoline, su bogate jodom, gvožđem, kalcijumom, kolagenom,aminokiselinama i vlaknima. Sadrže proteine i minerale, ali treba imati na umu da nisu sve alge jestive i da neke mogu biti otrovne za organizam. Iako se mogu konzumirati uz bilo koji obrok, dobro je s njima početi dan, poput Amal - ako je stalni doručak i inače smuti, ubacite ih u svoju smesu, a odlično će se uklopiti u neki od međuobroka: na primer, posoljene listove algi natrljate s malo susamovog ulja i zapecite u rerni na nekoliko minuta.

Morska trava
foto: Shutterstock

Recept koji Amal često sprema je i supa s morskim algama: alge se rehidriraju tako da se stave u posudu s vodom, a supa se priprema s celerom, jabukom (1), krastavcima (2) i paprikom (1) obrađenima u sokovniku, a zatim dodajte ostale sastojke. Alge i celer narsecite na komade i dodajte u supu pa začinite s malo bibera i soli ali i sa sokom limete za svežiji i zanimljiviji ukus.

1 / 10 Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Amal Kluni priznala je da zdravi i blistavi ten kao i dobar izgled ima zahvaljujući morskoj travi koja pozitivno deluje na kožu: bogata je kolagenom i poboljšava elastičnost kože i deluje na zaglađeni izgled, pospešuje rast kose, bogata je omega-3 i mineralima kao i vlaknima koja su ključna za zdravlje creva.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs