VESNA DE VINČA U 7. DECENIJI IZGLEDA KAO DEVOJKA: Evo čemu duguje mladoliko lice i savršenu liniju

Kako Vesna de Vinča održava liniju mnogi se pitaju, a ona blista u 7. deceniji.

Fitnes & Nutricija
22:01h Autor:
VESNA DE VINČA U 7. DECENIJI IZGLEDA KAO DEVOJKA: Evo čemu duguje mladoliko lice i savršenu liniju
Kako Vesna de Vinča održava liniju, Foto: Printscreen Instagram/ vesnadevinca

Autofagija predstavlja poseban proces gladovanja koji je zaudeo svet. U bukvalnom predvodu, autofagija znači "samojedenje" i predstavlja proces u kojem telo koristi nakupljenje masti iz kojih crpi energiju, a to prema mnogim naučnicima ima brojne benefite za organizam.

Jedna od onih koji se služe metodom gladovanja i na taj način regulišu zdravlje svog organizma, jeste Vesna de Vinča. Naime, ona već decenija praktikuje specifičan način ishrane - gladovanje.

Zahvaljujući tome je ne samo čila i puna energije, već ima zavidnu liniju i izgleda mladoliko. Pa ipak, da bi postigla sve to, morala je da uloži veliki napor i volju jer do promene nije došlo preko noći.

vesna de vinča
foto: Privatna Arhiva

– Počela sam s gladovanjem kao načinom života pre 30 godina. Paralelno pišem knjigu koja je zbir tog mog zaista uzbudljivog saznanja i dnevnika koji želim da prenesem čitaocima, ali i znanja iz ogromne literature o nauci o gladovanju. Zvaće se "Gladovanjem do zdravlja – 30 godina iskustva – 42 dana bez hrane". Završavam je brzo. Vreme korone me je isprovociralo da je napišem jer nikada nisam imala vremena kao sada da podelim to vredno iskustvo koje mnoge može spasti i naučiti nas životu bez bolesti. Osim toga, pitanje imuniteta je sada najvažnije. Imunitet se baš gladovanjem povećava.

– Prva saznanja o izazovu gladovanja dobila sam na svojim putovanjima. Pročitala sam 1991. knjigu austrijskog naturopate dr Rudolfa Brojsa „Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti, izlečive prirodnim putem”, čijih pravila se i sada držim. Govori o neverovatnoj mogućnosti podizanja odbrambenih snaga organizma gladovanjem i lečenja prirodnim putem, čak i neizlečivih oboljenja. Brojs je spasao više od 50.000 života, o čemu postoji ogromna dokumentacija. Kada sam svojevremeno kao ratni izveštač, zbog užasa koje sam videla i zabeležila, dobila bolest štitne žlezde, rešila sam da se ne predam lekovima i operacijama, već da probam da preporukama dr Brojsa saniram bolest – rekla je za magazin "Story".

Vesna je u proces gladovnja ušla lagano i da je otkrila način koji prija njenom organizmu i redovno ga praktikuje.

vesna de vinča
foto: ATA Images / Antonio Ahel

– Gladujem lagano, bez stresa, sigurna u već doživljene rezultate. Kombinujem različite škole gladovanja, a stvorila sam i svoj originalni način – gladovanje na zeolitu.

Zeolit razmućen u mlakoj vodi, kao i čajevi od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka su uz sok od cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira redovno na njenom meniju. Pred spavanje uzima čaj od valerijane ili matičnjaka i čašu zeolita.

vesna de vinča
foto: Printscreen/Instagram/vesnadevinca

– Redovno čišćenje organizma od otrova, teških metala, radioaktivnih supstanci i slobodnih radikala je neophodno! Otac medicine Hipokrat je rekao: "Ako telo nije očišćeno, što ga više hraniš – više mu štete donosi". Uzimanje lekova na zatrovan organizam dalje povećava toksičnost. Mnoge bolesti se tako definišu – kao eksplozija toksina u nama. Gladovanje je posebna vrsta samoizlečenja i "operacije iz prirode". To je operacija bez noža, a hirurg je – priroda. Utvrdila sam to na ličnom primeru. Dok sada gladujem, vidim kako mi celulit nestaje, koža dobija roze zdravu boju i elastičnost, a oči sjaj. Počinju regeneracija i podmlađivanje organizma. To je treći uspeh gladovanja, a četvrti je duhovno usavršavanje - objasnila je Vesna.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram/ vesnadevinca
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs