DŽENIFER LOPEZ SVAKI DAN USTAJE U 4:45 DA BI TRENIRALA: "Jednog nisam mogla da dišem, a sada shvatam šta mi se desilo"

Dženifer Lopez otkriva kako je trening postao važan deo njenog života.

Fitnes & Nutricija
Autor:
DŽENIFER LOPEZ SVAKI DAN USTAJE U 4:45 DA BI TRENIRALA: "Jednog nisam mogla da dišem, a sada shvatam šta mi se desilo"
Dženifer Lopez, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

"Izazivam sebe", kaže Dženifer Lopez (53) koja smatra da je vežba važna jer poboljšava mentalno zdravlje... Glumica i pevačica je otkrila da se budi u 4:45 da bi trenirala.

Dženifer Lopez vežba svaki dan ne samo da bi izgledala sjajno na crvenom tepihu, već i da bi se osećala dobro u svom telu. Ova 53-godišnja glumica govorila je o tome kako joj kretanje tela pomaže da zadrži pozitivan mentalni stav.

Dženifer Lopez
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Nije tajna da je fitnes veoma važan deo mog života“, rekla je supruga Bena Afleka „Mislim da postoji pozitivna korelacija između vežbanja i mentalnog zdravlja“ .

Dženifer Lopez
foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

„Istraživanje pokazuje da ljudi koji redovno vežbaju imaju bolje mentalno zdravlje i emocionalno blagostanje, kao i niže stope mentalnih bolesti. "

Čini se da vežbanje smanjuje rizik od razvoja mentalnih bolesti.

"Takođe se čini da pomaže u lečenju nekih stanja mentalnog zdravlja, kao što su depresija i anksioznost.“

Lopez dodaje: „Kada nađemo dobru ravnotežu kroz odlučnost i fokus, mi se prirodno trudimo da budemo najbolja verzija sebe.“ Tvrdila da se kreće 'prvo ujutru' - što je često pre 5 ujutru kada je još mrak - bez obzira na njen 'zauzet raspored'. „Pokušavam da napravim dobre izbore i balansiram svoje vreme“, dodaje Dženifer. Voli da svaki put isprobava nove vežbe i kombinuje ih na treninzima.

„Još uvek se razvijam i tražim stvari koje me uzbuđuju i motivišu“, objasnila je ona. „Ne plašim se da izazovem sebe, tako da sam otvorena da se guram napred i to je ono što trenutno radim dok vežbam za svoj novi album, koji izlazi ovog leta.“ Ona takođe dodaje: „Delimo slične vrednosti kada su u pitanju odlučnost, naporan rad i strast da izazovemo sebe da radimo sve više i budemo bolji svaki dan“, rekla je Lopez.

Bavila se kik boksom, kružnim treninzima, osnovnim radnim vežbama, iskoracima i burpijima. „Pojavljuje se bez obzira na sve, shvata vreme ozbiljno, poznaje svoje telo, želi da bude ono što je ona“, rekla je njena trenerka Trejsi Anderson. 'Ona zna da je ulaganje i naporan rad da bi vežbala deo toga.'

Kada je njena karijera tek krenula, manje je obraćala pažnju na stres.

„Bilo je perioda u mom životu kada sam spavala 3 do 5 sati noću. Bila bih na snimanju ceo dan i u studiju cele noći, a vikendom bih radila džokete i snimala video snimke. Bila sam u kasnim dvadesetim i mislila sam da sam nepobediva", izjavila je za jedan časopis u julu 2022.

„Do jednog dana, kada sam sedela sama u prikolici, i sav posao i stres koji je doneo sa sobom, zajedno sa nedovoljno sna da se psihički oporavim, sustigli su me.“

Tada se osetila 'smrznutom'. „Mislila sam da gubim razum. … Sada znam da je to bio klasični napad panike izazvan iscrpljenošću, ali u to vreme nikada nisam ni čula za taj termin.' Nakon konsultacije sa doktorom, rekla da je „shvatila koliko ozbiljne posledice mogu biti ako ignorišem šta je mom telu i umu potrebno da bi bili zdravi — i tu je počeo moj put ka zdravlju.“ iskrena je Lopez.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs