vrlo efikasno

SAD JE PRAVO VREME ZA POČETAK MESEČEVE DIJETE KOJA TOPI MASNE NASLAGE I DETOKSIKUJE TELO: Za 24 h možete smršati 2-3 kg

Dijeta mesečeve mene koja topi masne naslage kratko traje, a daje neverovatne rezultate.

Fitnes & Nutricija
20:18h Autor:
SAD JE PRAVO VREME ZA POČETAK MESEČEVE DIJETE KOJA TOPI MASNE NASLAGE I DETOKSIKUJE TELO: Za 24 h možete smršati 2-3 kg
Dijeta mesečeve mene koja topi masne naslage, Foto: Profimedia

Mesečeva dijeta je odličan način da očistite organizam od svih toksina, ali i da izgubite 2 do 3 kilograma za 24 h. Još bolji rezultati če biti ako budete uveli i neko fizičku akitvnost, jer će ona pospešiti proces detoksikacije i ubrzati metabolizam. A pun Mesec se dešava upravo danas, te je idealno vreme da se posvetite sebi - svom umu i telu.

Ovo je vreme kada je briga o sebi najvažnija. Što se više možemo brinuti o vlastitim potrebama, to ćemo se više kretati u skladu sa punim Mesecom.

voda, žena pije vodu
foto: Shutterstock

Šta je mesečeva dijeta?

Glavno pravilo mesečne dijete je post u periodu kad je mesec mlad. Preporučen je post u trajanju od 24 sata. Dakle kada počinje mlad Mesec počinje i dijeta, tj. gladovanje u trajanju od 24 sata. Pored osnovne verzije dijete mesečevih mena postoje još dve varijacije ove dijete, međutim, koju god verziju da praktikujete, dnevno možete da skinete do 2 kilograma.

Mlad Mesec: Najpopularnija verzija ove dijete. Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je mlad mesec.

Pun Mesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dan kada je pun mesec.

Mlad i pun Mesec: Posti se na vodi 24 sata samo na dane kada je pun i mlad mesec.

Pun mesec
foto: Shutterstock

Tokom trajanja dijete dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti na dan posta. Preporučuje se obična voda, a kao zamena može poslužiti i čaj (bez šećera). A preporučljivo je fizička aktivnost poput šetnje ili brzog hoda.

Šta da radite ako ne možete da izdržite takav režim?

Dozvoljeno je, ako vas baš uhvati kriza, da u post uključite i sveže ceđen sok od voća ili/i povrća, ali bez šećera i aditiva. Od napitaka su striktno zabranjeni alkohol i mleko, a količina tečnosti koju treba da unesete je, zavisno od vaše telesne konstitucije, 3 i 4 litra.

Koliko traje ovakva vrsta dijete?

Započinjete je u momentu kada Mesec prelazi u novu fazu, odnosno kad počinje da bude mlad i traje 24h. U tabelu ispod požete videti tačnu satnicu za 2023. godinu, a vreme se odnosi na Beograd.

Mlad mesec
foto: Shuterstock

Kako sprečiti pojavu jo-jo efekta?

Nepisano je pravilo da brz gubitak kilograma znači i njihovo još brže vraćanje, a možda i dodatno gojenje. Kako ne biste došli u takvu situaciju, poželjno je da posle posta od 24h nastavite da se hranite zdravo i da ne preterujete kada je količina u pitanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs