DIJETA OD 2 NAMIRNICE KOJE IMATE U KUHINJI: Oni koji su je probali tvrde da su skinuli 2 kg za 3 dana uz JEDAN USLOV

Dijeta od banane i mleka topi kilograme i regeneriše organizam, tako kažu oni koji su je probali.

Fitnes & Nutricija
08:38h Autor:
DIJETA OD 2 NAMIRNICE KOJE IMATE U KUHINJI: Oni koji su je probali tvrde da su skinuli 2 kg za 3 dana uz JEDAN USLOV
Dijeta od banane i mleka topi kilograme, Foto: Shutterstock

Iako vam je prva pomisao na dijetu verovatno glad i ne tako primamljiva hrana, međutim, ovoga puta ćete u njoj uživati, jer će vam glavne namirnice biti banane i mleko. Oni koji su je probali ističu da su vrlo brzo skinuli željeni vrišak kilograma.

Mešavina mleka i banane donosi organizmu brojne benefite celom organizmu!

Banane su bogate vitaminima, dijetalnim vlaknima i mineralima. Sadrže visok nivo kalijuma (oko 358 mg u jednoj banani) koji je neophodan za normalno funkcioniranje organizma. Takođe, sadrže vlakna (2,6 g u jednoj banani) koja pomažu telu da se oslobodi nakupljenih toksina. Škrob u njima pomaže vam da duže budete siti.

Banana
foto: Shutterstock

Mleko ima u izobilju kalcijuma i proteina koji pomažu u jačanju kostiju i mišića.Punomasno mleko, prema rečima stručnjaka, pomaže u snižavanju krvnog pritiska, reguliše proizvodnju insulina . Zajedno, banane i mleko daju telu velike količine proteina, vitamina, dijetalnih vlakana i minerala.

Milkšejk od banane i mleka možete piti kao piće nakon treninga. A ovu dijetu možete koristiti za mršavljenje, ali i za dobijanje na težini. U nastavku vam donosimo kako primenjivati dijetu s bananom i mlekom za skidanje kilograma.

Kako dijeta s bananom i mlekom pospešuje mršavljenje?

Dijetu s bananom i mlekom za mršavljenje razvio je dr. George Harrop 1934. za osobe s dijabetesom. Ovu dijetu treba primenjivati 3 dana i jesti 2-3 banane i 2-3 čase punomasnog mleka 3 puta dnevno. Morate ograničiti ukupni unos kalorija na 1000 dnevno. Zapamtite, dijeta NIJE namijenjena dugoročnom mršavljenju.

banane
foto: Shutterstock

Za mršavljenje preporučujemo konzumiranje punomasnog mleka. Istraživanja dokazuju da punomasno mleko pomaže mršavljenju bolje od mleka s niskim udelom masti. Možete pojesti bananu pre ili nakon konzumiranja mleka ili konzumirati milkšejk od banane.

Možete konzumirati i druge namirnice bogate proteinima i vlaknima koje će vam pomoći da brzo skinete salo bez osećaja gladi. Pijte dovoljno vode kako biste bili hidrirani i izbacili toksine.

Ako uz dijetu s bananom i mlekom želite što pre da smršate, morate raditi i lagane vežbe. Nemojte se odlučiti za HIIT ili dizanje tegova, jer ćete biti na vrlo niskokaloričnoj dijeti, radije prakttikujte nešto poput joge i meditaciju.

Jogurt, Mleko
foto: Shutterstock

Izbegavajte rafinisani šećer, gazirana pića, brzu hranu i piće, prženu hranu i nezdrave grickalice. Pijte najmanje 3 litre vode dnevno. Držite stres podalje tako da ne brinete previše o svojoj težini. Odmah prekinite ovu dijetu ako se osećate slabo i obratite se lekaru

Ako želite koristiti dijetu s bananom i mlekom za mršavljenje u "hitnim" slučajevima, imajte na umu sedeće:

U početku se možete osećati pomalo slabo jer se unos kalorija tokom ove dijete drastično smanjuje. Ukoliko se ona povećava, možete konzumirati jedan pravi obrok dnevno. Žene ne bi trebale koristiti dijetu s bananom i mlekom dok imaju menstruaciju.

Dijeta banana-mleko ne bi se trebala konzumirati duže od 3 dana jer u njoj nedostaju neki vitalni elementi potrebni telu. Sledeći ovu dijetu 3 dana možete izgubiti oko 2 kg telesne težine. Ako želite izgubiti više kilograma, napravite pauzu od otprilike nedelu dana, pa opet ponovite ciklus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs