1. Blender

Izbegavajte zaleđeno voće, već sačekajte da se odledi i odstoji na sobnoj temperaturi. U tom slučaju potrebno je 5 do 10 minuta mešanja.

2. Ringla ili mikrotalasna

Prespite kašu u posudu za podgrevanje i stavite je na laganu vatru. Isto važi i za mikrotalasnu.

3. Zagrejana tečnost

Smuti možete zagrejati i tako što ćete dodati toplu vodu, mleko ili drugu tečnost.

Nakon uvodne priče, prelazimo na ono što vas više interesuje, a to su kombinacije voća i povrća za najukusnije obroke.

1. Vitaminska bomba

Sastojci:

Pola šolje vrele vode, jedan mango, jedna pomorandža i dve kašike rendanog đumbira.

Oljuštite mango i pomorandžu, a zatim ih iseckajte na sitne komade, pa dodajte đumbir. Prelijte mešavinu vodom, tako da dobijete željenu gustinu. Ukoliko osećate da vam je potrebno nešto jako toplo, smuti stavite nakratko u mikrotalasnu.

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji će vas razuveriti. Naime, zajedničko im je da zagrevaju, a pritom su bogati hranljivim materijama. Pre nego što pređemo na recepte, otkrićemo vam proceduru za pripremu bilo kog smutija.