Pored svih zdravstvenih koristi koje pružaju telu, neke vrste ribe sadrže puno masti, zbog čega uvek ne mogu da se uklope u vaš dnevni unos kalorija. U našem članku govorimo o 5 najkorisnijih vrsta nemasne ribe koje treba dodati vašoj ishrani.
Bakalar
Bakalar je bogat izvor kompletnih proteina, mnogih makro i mikroelemenata. Istovremeno je malo kalorija (90 kcal po porciji) i praktično ne sadrži masti. Bakalar pečen ili baren na pari je odličan za dijetalnu večeru, posebno ako dodate povrće.
Pastrmka
Pastrmka je bogata vitaminima A, B12 i D, kao i kompletnim proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Omega 3 su neophodne za jačanje zidova krvnih sudova, kontrolu nivoa holesterola u krvi i sprečavanje kardiovaskularnih bolesti.
Riba se smatra jednom od najzdravijih namirnica na svetu. Bogata je proteinima (koji se, inače, iz nje bolje apsorbuju nego iz mesa), zdravim masnim kiselinama, jodom, fosforom i vitaminima B.
