Imajte na umu

VITAMINI I MINERALI ZA MRŠAVLJENJE: Kada koristite ovo, kilogrami brže nestaju!

Svaka dijeta na svoj način slabi organizam. Zbog toga može doći do gubitka energije, problema sa osipom, gubitkom kose, ali i pogoršanja hroničnih bolesti

Fitnes & Nutricija
Autor:
VITAMINI I MINERALI ZA MRŠAVLJENJE: Kada koristite ovo, kilogrami brže nestaju!
Foto: Shuterstock

Vitamini i minerali pomažu u izbegavanju komplikacija i poboljšavaju efikasnost dijete. Ako prilikom promene ishrane, koristite vitamine i minerale, metabolizam će se ubrzati, telo će brže ukloniti toksine, a koža će se zategnuti i zablistati. Korisna jedinjenja stimulišu rad endokrinog i digestivnog sistema, čineći gubitak kilograma lakšim za čoveka.

Najbolji vitamini za mršavljenje

Za brz i siguran gubitak kilograma, telu su potrebne hranljive materije - biološki važni elementi koji osiguravaju ubrzanje metabolizma. Podržavaju rad hipotalamusa, štitne žlezde i pankreasa, a uključeni su u proizvodnju mnogih hormona i aminokiselina.

Vitamini grupe B pomažu u održavanju aktivnosti i snage tokom dijete. Stimulišu rad mozga i nervnog sistema, povećavaju izdržljivost tokom intenzivnog treninga, trčanja. Vitamini B3 i B7 dodatno kontrolišu nivo šećera u krvi i preporučuju se pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlezde.

Da biste brzo sagoreli masnoće bez komplikacija za telo, vaš jelovnik treba da sadrži:

Vitamin A. Moćan antioksidans koji čuva creva, stimuliše uklanjanje toksina i viška tečnosti.

Vitamin C. Pokreće prirodno čišćenje endokrinih žlezda, vraća imunitet i odgovoran je za detoksikaciju.

Vitamin E. To je najbolja prevencija starenja kože, vraća joj elastičnost, štiteći je od mlitavosti tokom brzog gubitka težine.

Mineralna jedinjenja nisu ništa manje korisna za mršavljenje. Osoba ih može dobiti samo hranom, pa je važno osigurati da ih ima dovoljno tokom dijete:

Hrom: Kontroliše proizvodnju insulina, suzbija apetit, pomaže u pridržavanju dijete.

Cink: Učestvuje u osnovnim reakcijama metabolizma, normalizuje rad pankreasa.

Nije potrebno uzimati dodatne vitaminske komplekse: možete pravilno formulisati uravnoteženu ishranu zasnovanu na nemasnom mesu, morskoj ribi. Treba ih dopunjavati porvćem, voćem i obiljem zelenila, što će telu pružiti sve potrebne elemente u tragovima. Podržaće vas na putu ka usklađivanju i normalizaciji metabolizma ugljenih hidrata, sprečavajući povraćaj kilograma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs