PRIRODNO REŠENJE

Samo snažan organizam može da se izbori s virusima: Ovaj recept pomaže da ojačate imunitet iz korena!

Evo zašto je dobro da njime započnete svako jutro

Fitnes & Nutricija
Autor:
Samo snažan organizam može da se izbori s virusima: Ovaj recept pomaže da ojačate imunitet iz korena!
Foto: Shutterstock

U ovom periodu, vrlo je važno ojačati imunitet kako bi telo ostalo zaštićeno od virusa. Fizička aktivnost, dovoljno sna i dovoljan unos vitamina su u ovom trenutku izuzetno važni.

Uvek je bolja ideja da se vitamini unesu preko hrane ili određenih napitaka. Pronašli smo domaći recept za potpuno prirodni dok. Sastojci koji se koriste obiluju vitaminima, pa će pogodovati organizmu.

Veruje se da ovaj napitak, ukoliko se redovno pije, može da doprinese jačem imunitetu.

Za pripremu će vam biti potrebno:

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavna, sve sastojke stavite u sokovnik i napitak je spreman.

Ukoliko nemate sokovnik, može poslužiti i blender. Šargarepu i jabuku izblendajte i nakon toga dodajte i sok od ceđenog grejpa. Ukoliko vam je previše gusto, možete dodati i malo vode.

Zašto su ovi sastojci dobri za organizam?

Svi nutricionisti će se složiti s tvrdnjom da je šargarepa veoma zdrava. Bogata je vitaminima A, C, K i B8, kao i folatom, kalijumom, gvožđem, bakrom i manganom. Međutim, većina blagotvornih svojstava šargarepe potiče od njenog bogatstva beta karotenom i vlaknima.

Takođe, sadrži gvožđe koje je neophodno organizmu da bi imalo dovoljno snage tokom celog dana.

Jabuka je prava riznica vitamina

U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 i beta-karotena. Takođe, sadrži i minerale kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Jabuka je bogata polifenolima koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost. Sadrži kvercetin, kamferol, miricetin, katehine, antocijanine i još preko 20 antioksidanata.

Grejp je značajan izvor vitamina C

Grejpfrut sadrži, ne samo velike količine vitamina C, za koji se zna da štiti od prehlade i gripa, već i vitamine A i B kompleksa, kao i vitamine E i K.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs