Odobrili nutricionisti!

Večera bez griže savesti: 7 zdravih obroka i grickalica koji ne dodaju kilograme!

Bez narušavanja figure!

Fitnes & Nutricija
Autor:
Večera bez griže savesti: 7 zdravih obroka i grickalica koji ne dodaju kilograme!
Foto: Shutterstock

Jelo pre spavanja nije baš zdrava ideja, ali nekoliko sati pre nego što odete u krevet, možete imati zdrav i zadovoljavajući međuobrok.

Noću izbegavajte crveno meso, slatkiše, čips, testeninu i slične namirnice, koje vam ukoliko ih konzumirate, mogu zadati stomačne probleme i dovesti do neprospavanih noći. Porazgovarali smo sa nutricionistima, koji su sa nama podelili koju hranu možete jesti u večernjim satima, bez mnogo brige.

Jogurt sa svežim bobicama i voćem

foto: Shutterstock

Jogurt je odličan izbor za kasne večernje grickalice, jer sadrži veliku količinu proteina i malo ugljenih hidrata. Ne bojte se visokog sadržaja masti, jer šolja ovog proizvoda sadrži samo oko 6 grama. Sveže bobice i voće zadovoljiće hitne potrebe za slatkišima, a tokom duge noći nećete imati želju da posegnete za, recimo, čokoladicom.

Grčki jogurt sa narom

Grčki jogurt ima prirodan sastav, sadrži minimalnu količinu laktoze i šećera, pa je pogodan za one koji brinu o svojoj figuri. Dodavanje semenki nara daće jogurtu bogat ukus i napuniće organizam korisnim antioksidansima.

Pregršt pistaća

foto: Shutterstock

Pistaći su bogati hranjivim sastojcima i sadrže više mikrohranjivih sastojaka od ostalih orašastih plodova. Oni ne samo da će vas zasititi, već pomažu i kod gubitka težine: sadrže veliku količinu vlakana i zdravih masti koje su neophodne onima koji brinu o svojoj figuri.

Omlet sa začinskim biljem

Napravite sebi omlet da biste bili siti do jutra. Mnogo je zdraviji od palačinki na koje smo navikli, a istovremeno ima jedinstven ukus. Omlet možete pripremiti sa začinskim biljem, dodajući malo začina, svežeg povrća, kao i feta sira. Takvo jelo s pravom se smatra kompletnom večerom.

Ovsena kaša sa bananom

foto: profimedia

Topla mirisna ovsena kaša, noću je odličan „lek“ za nesanicu. Ovsena kaša je izvor vlakana, što uveliko pomaže našoj probavi i takođe je bogata proteinima, tako da će vas ovo jelo u potpunosti zasititi. A ako dodate malo bobica, voća ili orašastih plodova, osećaj sitosti trajaće barem do jutra.

Štapići od povrća sa humusom

Ako želite da nešto grickate noću i ne dobijete višak kilograma, sveže povrće je ono što vam treba. Mešavina štapića od sirove šargarepe, cvetova brokolija, kriški krastavca, celera, tikvica, pomoći će da se nosite sa pojačanim apetitom tokom noći. Za dužu sitost, dodajte humus ili sir povrću.

Hleb od punog zrna

Ako imate neverovatnu želju za ukusnim sendvičem noću, uzmite hleb od celog zrna i niskokalorično ćureće meso. Dodajte nekoliko listova salate, svež paradajz i preliv od kisele pavlake sa začinskim biljem za zdrav zalogaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs