Zapišite ih i spremajte što češće

Dr Hristo Mermerski: Recept za najzdraviji doručak i ručak!

Slavni stručnjak otkrio je recepte za najzdraviji doručak i veoma zdrav, sočan ručak

Lepi & Zdravi
11:26h Autor:
Dr Hristo Mermerski: Recept za najzdraviji doručak i ručak!
Foto: Youtube Printscreen / Vasil Biserkov

Hristo Mermerski je svojevremeno podelio dva recepta za svakodnevna jela koja će vašem organizmu podariti pravi tanjir zdravlja koji čisti i leči organizam!

Riba iz rerne po receptu Hrista Mermerskog:

foto: Profimedia

Sastojci: 500 g oslića, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 2 šargarepe, 2 kašike soka od paradajza, 2 kašičice bibera, malo soli po ukusu, kašičica origana, lovorov list, kašičica mešavine suvih začina, malo peršuna, brašno za valjanje, malo ulja, 150 ml vode.

Priprema: Oprati i urediti ribu, pa je iseći na krupne komade. Posoliti je, začiniti biberom i origanom i ostaviti da odstoji oko 15 minuta.

Na tiganju propržiti iseckan luk i šargarepu. Kad je riba odstajala, uvaljati je u brašno i veoma kratko propržiti na tiganju u kojem se pržio luk i šargarepa, koliko da se brašno zapeče i odmah izvaditi na tanjir obložen salvetom ili ubrusom.

Sok od paradajza razmuti u 150 ml vode pa naliti u tiganj sa lukom i šargarepom, posoliti po ukusu, dodati kašičicu mešavine suvih začina, lovorov list i malo iseckanog peršuna. Prokuvati oko 2-3 minuta, pa sipati u posudu za pečenje. U taj sos ubaciti propržene komade ribe i peći 20-25 minuta.

Ukusan i zdrav doručak po receptu Hrista Mermerskog:

foto: Profimedia

Sastojci: 1 šolja kiselog mleka, kašika meda, kašičica pektina od jabuke, šaka krupno mlevenih oraha, kašičica cimeta, 30 kapi propolisa, šaka suvog ili svežeg voća po izboru.

Priprema: Uveče pomešajte kiselo mleko i pektin, pa ostavite da stoji na hladnom mestu do jutra. Kad ustanete, dodajte cimet, med, voće, propolis i orahe. Dobro promešajte, kako bi se sastojci sjedinili i uživajte u najzdravijem doručku!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs