Obratite pažnju

Nikad ne smete da okusite hranu na koju je stala muva: Ozbiljno upozorenje naučnika!

I sami znate šta sve muve vole da jedu, ali ono što se dešava vašoj hrani je zaista odvratno
Lepi & Zdravi
12:48h Autor:
Foto: Profimedia

U nedavno objavljenom istraživanju upitali su učesnike da li bi izjurili iz restorana kada bi u njemu videli glodare, bube, muve, mrave ili zmije, odnosno - u kojem slučaju bi najbrže izašli.

 

Više od šezdeset posto ispitanika kao najgore je izdvojilo bube.

 

Ali, naučnici upozoravaju da stvarna pretnja zapravo stiže od muva, jer prenose dvostruko više bakterija! Ipak, ni to nije najgore!

 

Naime, muve obožavaju da preturaju po izmetu, smeću i mrtvim životinjama. Budući da ne mogu da žvaću, hranu koju pronalaze na ovim odvratnim mestima rastapaju enzimima koje ispljunu i potom usisavaju.

 

Drugim rečima, kada muva sleti na vaš tanjir, ona će zapravo "pljunuti" na hranu koju jedete. Osim toga, na svom telu, među dlakama na nogama, nosi bakterije i viruse koji će ostati na hrani.

 

Jedemo kosti, insekte i dlake, a nemamo pojma: Pravi sastav najpoznatijih namirnica!

 

"Najveće štete povezane s običnom muvom su dosađivanje i indirektne štete koje mogu biti prouzrokovane prenosom patogenih organizama (virusa, gljivica, bakterija, protozoa i nematoda).

 

Telo muva je dlakavo i na njemu se lako "ulovi" i zadržava nečistoća I mikroorganizmi iz materijala po kojima se muve kreću i hrane", objašnjeno je na portalu deratizacija.hr.

 

"Ilustracije radi, prosečan broj pronađenih bakterija na telu muhe je 4 miliona, a iz crevnog trakta izolovano je 50 vrsta za čoveka patogenih bakterija, 10 vrsta crevnih protozoa, 10 vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa", zaključuju stručnjaci.

 

Pekarka iz Beograda otkrila: Ne mogu više da ćutim, evo šta stvarno jedete!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...