Obratite pažnju

One su najlepše žene na planeti: 7 zlatnih pravila za negu jedne prosečne Italijanke!

One teže prirodnom izgledu, a nega tela im je broj jedan od ranog detinjstva
Lepi & Zdravi
12:22h Autor:
One su najlepše žene na planeti: 7 zlatnih pravila za negu jedne prosečne Italijanke!
Foto: Profimedia

Zadivljujuća istorija, čarobna vina, neodoljivi sladoled i ukusna pasta samo su neke od stvari koje nas asociraju na Italiju. Modni sladokusci dodaće ovoj listi čuvene kuće Dolče i Gabanu, Guči, Versaće, Valentino, kao i Moniku Beluči, Sofiju Loren, Isabelu Roselini, Đinu Lolobriđida koje opravdano nose titulu najlepših žena na svetu. A kako i ne bi kada ih krasi posebna lepota, gracioznost i šarm koji su svojstveni samo Italijankama.

I ove Nedelje mode u Milanu bili smo svedoci pravog modnog spektakla koji se odvijao ne samo na pistama već i na ulicama grada. Negovane žene savršenog stajlinga podstakle su da otkrijemo njihove bjuti tajne.

1. Italijanke ozbiljno shvataju negu kože

Sigurno ste se pitale u čemu je tajna njihove blistave kože. Reč je o nezi kojoj Italijanke posvećuju veliku pažnju. Umesto da čekaju da se pojave prve bore, pa onda da se bore sa njima, ove devojke se još od rane mladosti verno pridržavaju svakog koraka u negovanju počev od čišćenja, pa do raznih seruma sa zaštitnim faktorima. Negovanje je njihova dnevna rutina koja im daje veliku prednost kada je u pitanju starenje.

Indijka otkrila tajnu: Zbog ovog mi kosa raste kao luda! (RECEPT)

2. Manje je više

Prirodna lepota je veoma važna za devojke iz Italije. One nikada ne preteruju sa šminkom jer ne žele da se maskiraju već da izgledaju svežije. Malo maskare i rumenila dovoljni su da se istakne prirodna lepota lica.

3. Prirodni luk

U skladu sa minimalističkim detaljima u makeupu, Italijanke održavaju i obrve prirodnim. Zato, zaboravite na oštri luk i japansko tetoviranje kao i debele, guste obrve koje je proslavila manekenka Cara Delevingne. Dovoljno je da ih oblikujete bez preteranog odstupanja od prirodnog oblika.

4. Moć maslinovog ulja

Maslinovo ulje je osnova italijanske kuhinje. Međutim, Sofija Loren je često isticala da je za njenu lepotu zaslužan ovaj sastojak. Znajući višenamensko delotvorno dejstvo maslinovog ulja mnoge Italijanke su svoju bjuti rutinu obogatile ne samo kozmetičkim proizvodima na njegovoj bazi već ga rado koriste u domaćim maskama za kosu i kožu.

Kako su Italijanke toliko zgodne: 10 tajni njihove ishrane!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Savršena kosa u svakoj prilici

Ljudi prvo na nama primate kosu, zatim oči i osmeh, pa tek onda obuću i odeću. Zato ne čudi što svojoj kosi posvećuju istu pažnju kao i ostatku tela. Kako je nemoguće svakog dana imati besprekorno stilizovanu frizuru Italijanke se služe proverenim rešenjem u vidu razbarušene punđe koja je idealna kako za šetnju gradom tako i za večernji izlazak. Dodatni savet: ako imate kovrdžavu kosu, nemojte je ispravljati. Dodajte šiške u svoj look i bićete poput prave predstavnice ove zemlje.

6. Smoki ajs je obavezan

Kao što je crveni ruž obavezan kod Francuskinja, tako je smoki ajs neophodan kod Italijanki. Za večernji provod ove samouverene žene najčešće biraju naglašene oči dok je ostatak lica bez šminke.

7. Parfem kao lični pečat

Žena u Italiji nema 10 parfema te svakog dana koristi drugi. One znaju kolika je moć mirisa koji često govori o nama više od rukopisa. Zato, kada pronađu onaj koji odgovara njihovom senzibilitetu, ostaju mu verne dugi niz godina, jer on predstavlja neku vrstu ličnog potpisa po kome su prepoznatljive.

5 zakona lepote prave Francuskinje: Niko je neće naterati da ode u solarijum i izbeli zube!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs