Dragulj kineske medicine

Čuvar srca i vitke linije: Ovo je najlekovitija biljka na svetu!

Ovu lekovitu biljku uopšte ne morate da kupujete - raste uz puteve, u šumama, na livadama, a lako ćete ga prepoznati po trnju i zvezdastim listovima
Lepi & Zdravi 22.05.2015. - 20:52h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Veliki broj recepata altrenativne medicine dolazi iz Kine, a uglavnom se radi o vrlo efektnim, biljnim mešavinama, koje pomažu u lečenju različitih bolesti.

 

Međutim, Kinezi iz mora lekovitog bilja izdvajaju jednu koju koriste hiljdama godina unazad i za koju veruju da je najlekovitija biljka na svetu - glog.

 

Glog je vrlo rasprostanjena biljka u svetu, ima ga na svim kontinentima, a davno je svoju primenu pronašao u alternativnoj medicini. Odličan je antioksidans, sadrži kalijum, natrijum i kalcijum. Osim toga, glog može da sačuva vaše srce, jer sprečava infarkt i čisti krvne sudove od holesterola i reguliše visok pritisak i aritmiju.

 

Doktor Vilmar Švabe (Willmar Schwabe) objavio je u svojoj knjizi recepata domaćih lekova tinkturu od plodova gloga, koja je kasnije postala predmet istraživanja poznatih naučnika. Oni su utvrdili da je potpuno bezbedno koristiti ovaj napitak, jer je zdrav, a ima odličan efekat čak i kod uznapredovalih stanja.

 

Recept star 5.000 godina - Koristite ga svakih 5 godina i zaboravite na bolesti!

 


Preporučuje se i neposredno nakon srčanog udara, jer povećava prokrvljenost krvnih sudova i snabdevanje ćelija samog srca. Osim za lečenje srčanih oboljenja, glog se preporučuje i za smirenje, a odličan je izbor i ako patite od umora, lošeg sna, nervoze, zujanja u ušima...

 

Glog je i ženski saveznik, jer pomaže kod simptoma menopauze, a možete ga koristiti i za mršavljenje, jer izbacuje višak vode iz organizma i eliminiše celulit.

 

Ovu lekovitu biljku uopšte ne morate da kupujete - raste uz puteve, u šumama, na livadama, a lako ćete ga prepoznati po trnju i zvezdastim listovimaKora gloga skuplja se u proleće, suši, a zatim koristi, dok plodove treba brati u jesen, kada dobiju crvenu boju, a listove u periodu od aprila do juna.

 

Živeo je 256 godina i imao 200 dece - Ovo je njegova tajna!

 

Recept za kapi od gloga:

 

Sastojci: 20 g seckanih listova i cvetova gloga i 200 ml 70% alkohola.

 

Priprema. Listove i cvetove gloga prelijte alkoholom i ostavite da stoji tri nedelje. Nakon toga, procedite i pijte svaki dan po 20 kapi, rastvorenih u čaši vode. Osim kao terapija za gore navedena zdravstvena stanja, ove kapi od gloga su i odlična prevencija bolestima!

 

Napomena: Glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

 

Pouzdan test - Za 10 sekundi saznajte koliko ćete živeti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...